porman Posted April 12, 2009 Share Posted April 12, 2009 Va salut, am cumparat ieri de pe oser din Cluj un asemenea aparat fara sa-l probez, ca dupa cum arata ca aspect si la pretul de 30 de RON am zis ca sigur e defect.Problema e ca pe scara de impedanta nu indica nimic, in rest functioneaza perfect si la tensiunile continuu si alternativ si la amperaj masoara perfect. Mentionez ca aparatul a fost sigilat in spate la un surub, am desfacut sa vad daca nu este ars siguranta dar spre dezamagire nu are siguranta fuzibila in interior. Asa la inspectia vizuala nici o rezistenta nu eset afumat sau crepat. Puteti sa-mi spuneti cine are un asemenea aparat de unde ar veni buba? Si in locasul de baterie mai e nevoie de un alt tip de baterie de care este vorba?Multumesc anticipat. Link to comment
MifTy Posted April 12, 2009 Share Posted April 12, 2009 pentru impedan?? ?i rezisten?e mari ai nevoie de o baterie de 15 vol?i...mai e un topic aici despre mavo-35, g?se?ti acolo am?nunte (dac? d?deai search g?seai imediat topicul ?la)... Link to comment
porman Posted April 12, 2009 Author Share Posted April 12, 2009 Da stiu ca are nevoie de o baterie de 1,5 Volti de tip R20 care am si pus, dar degeaba ca tot nu indica la impedanta.Cred ca ceva e busit in el dar nu stiu ce si nici nu stiu unde sa caut defectiunea.Va spun ca celelalte domenii functioneaza perfect la o precizie foarte mare.Dupa cum am observat nu a fost umblat in el lipiturile arata ca din fabrica pe fiecare lipitura exista un strat de lac verde, si aparatul era sigilat. Dar nu as vrea sa ma bag in el sa il stric si mai tare. Link to comment
MifTy Posted April 12, 2009 Share Posted April 12, 2009 uffff... bateria de 1,5 vol?i e pentru rangurile "mici" de rezisten??, cea de 15 vol?i (aia pe care n-o ai, se pune în loca?ul ?la mare de sub bateria de 1,5 vol?i) e pentru impedan?e ?i rezisten?e mari!!!caut? cu aten?ie aici, c? g?se?ti schema de mavo-35, plus scanuri dup? manualul de utilizare, ?i te l?mure?ti!!!! Link to comment
doru3160 Posted April 12, 2009 Share Posted April 12, 2009 http://i44.tinypic.com/20f42mx.png daca nu te descurci cu asta,o sa scanez cartea tehnica si ti-o trimit http://i43.tinypic.com/10z0pdv.png http://i42.tinypic.com/o5ufyd.jpg desi mai mult decat atat ... Link to comment
doru3160 Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 daca nu ai apucat sa umbli in "el" nici nu te apuca,dupa cum zici, e cam neatins si inca in parametri pe celelalte domenii,cel mult vezi contactele de la cama daca lucra,se mai intampla ca suportul de plastic ce tine contactele sa se "autodistruga",au fost o serie de aparate la care inclusiv placa mare ce tine componentele se face ca securitul,se sfarama in multe"graunte",toata stima pt cei ce au fabricat acest aparat dar plasticul ala a fost calcaiul lui Achile :cry: din cauza lui au fost scoase inainte de vreme multe instrumente ce erau d.p.d.v.electric ok,daca nu...eu zic sa apelezi la cineva care stie ce face,si nu se apuca sa miste de toate rezistentele reglabile ca poate, poate... o nimereste desi e cam mare,a ramas o scula de nadejde la lucru Link to comment
porman Posted April 13, 2009 Author Share Posted April 13, 2009 Multumesc pentru schema o sa fie de ajutor, dar eu in nici un caz nu ma bag in el sa-l repar.Daca nu gasesc un om de incredere care sa-l repare fara sa-l bajocureasca, atunci mai bine o las asa ca pe mine mai mult tensiunile ma intereseaza mai ales cele pulsatorii care fara un aparat digital profesional nu prea le poti masura. Si la rezistente am unul digital care imi satisface cerintele.Va tin la curent in legatura cu acest aparat. Link to comment
q_acdc Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 Multumesc pentru schema o sa fie de ajutor, dar eu in nici un caz nu ma bag in el sa-l repar.Daca nu gasesc un om de incredere care sa-l repare fara sa-l bajocureasca, atunci mai bine o las asa ca pe mine mai mult tensiunile ma intereseaza mai ales cele pulsatorii care fara un aparat digital profesional nu prea le poti masura. Si la rezistente am unul digital care imi satisface cerintele.Va tin la curent in legatura cu acest aparat.Verifica R 24 mai mult ca sigur este intrerupta!(bobinata de preferat ) Pt bateria de 15 v se poate construi un convertor dela 1,5 la 16 volti(cu un tranzistor si o oala de ferita ,dimensiunea montajului este chiar in locul bateriei de 15V si un intrerupator pt intreruperea alimentarii convertorului) Link to comment
MifTy Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 daca nu ai apucat sa umbli in "el" nici nu te apuca,dupa cum zici, e cam neatins si inca in parametri pe celelalte domenii,cel mult vezi contactele de la cama daca lucra,se mai intampla ca suportul de plastic ce tine contactele sa se "autodistruga",au fost o serie de aparate la care inclusiv placa mare ce tine componentele se face ca securitul,se sfarama in multe"graunte",toata stima pt cei ce au fabricat acest aparat dar plasticul ala a fost calcaiul lui Achile :cry: din cauza lui au fost scoase inainte de vreme multe instrumente ce erau d.p.d.v.electric ok,daca nu...eu zic sa apelezi la cineva care stie ce face,si nu se apuca sa miste de toate rezistentele reglabile ca poate, poate... o nimereste desi e cam mare,a ramas o scula de nadejde la lucru ... ce mi-ar mai place câteva cutii cu tot cu instrument!!! loc berechet s?-?i faci ce "ostroment" vrea pu?ca ta!!! Link to comment
doru3160 Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 ... ce mi-ar mai place câteva cutii cu tot cu instrument!!! loc berechet s?-?i faci ce "ostroment" vrea pu?ca ta!!! jupan ! anu asta s-au terminat donatiile vezi si tu ce poti da la schimb (sau cat)si se rezolva (poate n-o fi off-topic ) Link to comment
em2006 Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 Mai intai vezi daca ai pus corect bateria de 1.5V si daca sunt curate contactele. Polaritatea corecta este cea din poza atasata.[attachment=0]Mavo35baterii.jpg[/attachment]Bateria de 15V nu e neaparat necesara daca nu ai de masurat rezistente mari, ea conteaza doar pentru scala X10K. Pe toate celelalte scale aparatul merge cu bateria de 1.5V, iar pe scala de X1K poti masura rezistente de pana la 5MegaOhm. Link to comment
doru3160 Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 uite si cartea cu caracteristici tehnice,pt tine si pt cine o mai avea nevoie,schemele erau luate tot de pe aici,de pe site Link to comment
MifTy Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 @doru3160 cine-a zis ceva de dona?ii???îns? mi-e greu s? cred c? cineva ar vinde a?a ceva, dac? ar avea!!!... Link to comment
misuraelectronic Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 ei na , uite ca exista ...am avut eu un mavo35 , primul meu aparat de masura cumparat nou nout , stocatura de la fostul meu sef de atelier electronic...intr-o zi , m-am saturat sa-l mai tot vad prin casa si l-am vindut unui tip oarecare cu ...tineti-va bine....27,5 ronacum imi pare rau de mor dupa el...mare prost am fost... Link to comment
MifTy Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 eu m? gândeam la mavo-urile cu comutatorul belit...instrumentul valid, ?i carcasa generoas? ar fi nemaipomenite pentru multe chestii... Link to comment
Recommended Posts