Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme JBL CS300.1


Guest grigo

Recommended Posts

Guest grigo

Salutare! Am de la un prieten un amplificator auto JBL, stricat din spusele lui. Am vrut sa il conectez, de test, la masina. Nu prea le am eu cu electronica, dar in momentul conectarii la baterie face flama puternica la capetele cablurilor de alimentare, flama care nu dispare. L-am desfacut, in el nu pare nimic ars, explodat, etc...la nivel vizual, la nivel detaliat nu as putea spune daca e ceva in neregula. Voi ce credeti ca ar putea sa aiba, in conditiile in care il conectez corect si polaritatea e corecta?Power Output 300 watts RMS x 1 channel at 2 ohmsand ? 1% THD + NS/N Ratio 100dBA (reference 1 watts into 4 ohms)Dynamic Power 400 watts at 2 ohmsEffective Damping Factor 6.39 at 4 ohmsFrequency Response 10Hz - 300Hz (-3dB)Maximum Input Signal 7.5VMaximum Sensitivity 100mVDimensions 2.2" x 13" x 10.3"

Link to comment
Share on other sites

Guest grigo

Scuze, nu ma pricep la asta :d deci, mai intai, conectez firele la amp, apoi le bornele bateriei. In momentul cuplarii la bornele bateriei, apare arcul electric, destul de violent, lasa niste urme serioase pe borne.

Link to comment
Share on other sites

amplificatorul are siguranta/sigurante pe el ... acestea ar fi trebuit sa se arda daca e defect ampliful .... in alta ordine de idei verifica cu un aparat de masura rezistenta dintre borna plus a amplificatorului si carcasa amplificatorului.

Link to comment
Share on other sites

Din ce spune are scurt pe undeva la statie, intre plus si minus. Incearca sa verifici dioda care este pusa in paralel cu alimentarea, poate este in scurt, e posibil sa il fi inversat firele si sa apara problema asta. Daca nu sti cum sa o gasesti fa o poza cu interiorul statiei si pun-o aici.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines