Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung CK5013Z cu cursa inversa sus

Recommended Posts

Salutare meseriasi.Am pe bancul de lucru un tv SAMSUNG CK 5013Z cu cursa inversa in partea de sus a ecranului in jur de10 cm de sus in jos, restul imaginiie perfecta ,mentionez ca problema pt care a fost adus la reparat a fost bobina de deflexie H in scurt , am inlocuit bobinele, tz final linii ,si acum nu pot sa-i dau de cap la defectiunea mai sus mentionata ,am inlocuit toti conzii dupa BV inclusiv IC 301 si problema se mentine in continuare.ROG FRUMOS DACA SE POATE SA MA AJUTATI CU CEVA SFATURI !!!

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• spyry

2

• ROBEERT

2

• Felis

1

• Alenicand

1

Top Posters In This Topic

probabil noua' bobina are peste 40 ohmi......

La acest model, finalul de cadre este cu circuit integrat si bobina de deflexie cadre trebuie sa fie de 15 ohmi. Cele care au in jur de 40 ohmi au finalul de cadre cu tranzistori ( ca la NIPPON CT20T ). :da

Salutare meseriasi.Am pe bancul de lucru un tv SAMSUNG CK 5013Z cu cursa inversa in partea de sus a ecranului in jur de10 cm de sus in jos, restul imaginiie perfecta ,mentionez ca problema pt care a fost adus la reparat a fost bobina de deflexie H in scurt , am inlocuit bobinele, tz final linii ,si acum nu pot sa-i dau de cap la defectiunea mai sus mentionata ,am inlocuit toti conzii dupa BV inclusiv IC 301 si problema se mentine in continuare.ROG FRUMOS DACA SE POATE SA MA AJUTATI CU CEVA SFATURI !!!

Prima problema, masoara tensiunea de alimentare pe finalul cadre, ( nu scapa de sub ochi filtrajul acestei tensiuni ).A doua problema este sa nu cumva sa fi pus vreun condensator devalorizat, ca vorba aia, ce daca-i nou nu are voie sa fie devalorizat? Eu am cumparat o droaie de condensatori noi nouti si cand i-am pus pe capacimetru dadeau cu mult sub valoarea nominala. Deci parerea mea e sa-i mai schimbi odata ( bine-nteles pe cei din finalul de cadre ) si verifica-i pe capacimetru inainte sa-i montezi.Bafta!

daca bobina de deflexie a fost utilizata la tv cu BV pe tranzistori trebuie sa o modifici (la cele pe TZ bobinele sunt inseriate la cele pe CI sunt in paralel)Asa ca masoara bobina BV si daca e de 40 atunci e pentru Tz te duci la soclul bobinei si pui bobinele in paralel (ai grija doar sa nu le pui in antifaza )

Multumesc tuturor celor care m-au ajutat ,intradevar ati avut dreptate bobina de deflexie a fost de la un FUNAI cu BV tranzistorizat si avea 37 ohmi ,am pus bobinele in paralel si problema s-a rezolvat.