Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 boxe / canal


Guest radix

Recommended Posts

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Pai doua rezistente in paralel de 4ohm=> o rezistenta de 2ohm. Acelasi lucru e si cu boxele.In primul rand,uita-te sa vezi impedanta de iesire a cd-playerului,care nu trebuie sa fie mai mare decat impedanta difurilor ci egala sau mai mica. Oricum,ala nu are 45w,maxim 20-25w rms.

Link to comment

Eu cred ca vrea sa le puna pe cd-plyerul din masina , si respectiv ,cum spune el, boxele sunt doar 2 difuzoare. Daca e asa, e bine sa legi in serie, o sa ai 8 ohmi, asa ca amplificatorul nu o sa aiba probleme, singura chestie e ca se va aude mai incet( mai incet chiar decat daca ai lega un singur difuzor pe canal)

Link to comment

Nu merge intotdeauna sa le legi in paralel ca ar veni 2ohmi. Tinand cont ca unele integrate pentru auto sunt formate din 8 amplificatoare puse in punte pentru a rezulta 4 care sa debiteze o putere mai mare, legandu-le in acet mod ar trebui sa lucreze fiecare amplificator cu o sarcina de 1ohm, ceea ce nu e deloc bine, daca finalul este de tipul respectiv. Cel mai sigur este sa le legati in serie, sau sa cititi ce scrie pe acel integrat final audio, pentru a vedea exact care este varianta optima. :da Bogdan.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines