Guest zbungee Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 Am o placa pe care o programez pe USB sa functioneze cu diverse card-uri de acces.Problema mea e ca iesirea din acea placa este pe 5V curent continu si trebuie sa o leg la o iala electromagnetica care este actionata pe 12V curent continu.Am nevoie de o schema a unui releu care sa actioneze in parametrii acestia. Sau daca se gaseste de cumparat de unde si la ce pret. Sau daca stiti sa comercializeze cineva iala electromagnetica actionata pe 5V curent continu.Va multumesc foarte mult. Link to comment
masterpic77 Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 Pune un releu care poate fii comandat in 5V , iar contactele releului le legi la yala si 12V . Link to comment
djlove Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 Dupa cum a spus si colegul mai sus, exista relee cu bobina de 5V. Mergi la un magazin de componente electronice si cumpara unul. Apoi e simplu de legat, cred ca te descurci.Succes Link to comment
misuraelectronic Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 deci , mai trebuie facut ceva...yala electromagnetica functioneaza la 12 v dc , de acord....dar are nevoie de un curent minim de anclansare , care este scris in specificatiile yalei...sa presupunem ca el este de N amperi...trebuie ca si releul de 5 volti care va comanda respectiva yala sa poata duce pe partea de contact minim acei N amperi la 12 v dc...questia asta este scrisa ori direct pe releu , ori in data -sheetul lui , evident daca e de firma si nu e chinezesc de 2 bani...daca releul de 5 v ales nu duce cei N amperi , se va arde , garantat... eu , unul ...m-as uita intii la yala , sa vad ce curent minim are nevoie la 12 v dc....si abia dupa aceea as cauta releul corect... Link to comment
Recommended Posts