Administratori Badman Posted April 9, 2009 Administratori Share Posted April 9, 2009 Hai sa vorbim despre motoarele stirling, a facut careva ? Eu vreau sa fac dar numai in scop decorativ, de ambianta Link to comment
Felis Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 motoare stirling = motoare bazate pe transformarea energiei solare in energie mecanica prin utilizarea dilatarii aerului la temperatura(diferentelor cald/rece) .Se utilizeaza respectivele motoare intr-o ferma helios din spania alaturi de sistemul cu focalizare pe turn. Mai este o centrala helios cu panouri captoare si tuburi cu agent termic in statul Nevada (fabricatia oglinzilor si a tuburilor speciale din sticla alba se fac intr-o uzina din germania ) Link to comment
Administratori Badman Posted April 9, 2009 Author Administratori Share Posted April 9, 2009 Nu au nici o treaba cu lunima solara, binenteles o sa se miste daca captezi caldura pe cilindru Link to comment
Felis Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 Vasile eu ma refeream la utilizarea lor in practica si economica nu la faptul ca pot utiliza si alte surse de caldura (de exemplu ar fi neeconomic sa utilizez combustibil fosil sa fac sa se miste pistonul de la un motor stirling.Mai bine utilizez un motor termic cu explozie)stiu ca in anii 80 se faceau experimente pe tema asta de cum sa fie utilizate straturile de apa cu temperatura diferita aflate intr-un lac pentru a genera energie mecanica Link to comment
vasy_gsm Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 Si eu vreau sa-mi fac ,eu m-am gandit sa fac unul adaptat la o centrala pe lemne si sa produca curent electric, ca si asa faci foc toata iarna intr-o centrala pe baza de lemn si pe urma cata caldura se iroseste degeaba....... Link to comment
Felis Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 Si eu vreau sa-mi fac ,eu m-am gandit sa fac unul adaptat la o centrala pe lemne si sa produca curent electric, ca si asa faci foc toata iarna intr-o centrala pe baza de lemn si pe urma cata caldura se iroseste degeaba....... Mai eficient pui schimbatoare de caldura pe tot circuitul gazelor de ardere si la iesire gazele sunt deja reci.si energia rezultata o intorci in circuitul centralei pentru ca atunci consumul de combustibil e mai mic nefiind necesara incalzirea agentului de la o temperatura mica.si daca tot vrei si energie electrica centrala e bine sa fie capabila sa produca abur sub presiune utilizat intai intr-o turbina si dupa ce cedeaza forta turbinei in circuitul de incalzire Link to comment
yo9hrb Posted April 12, 2009 Share Posted April 12, 2009 Teoretic ar fi ideal. Practic, insa, iesi la un pret destul de piperat. Schimbatoarele alea ar trebui sa fie inoxidabile. De fapt exista centralele in condensatie, la care gazele de ardere ies la 40 grd. Dar sunt scumpe din cauza materialelor utilizate. Exista o temperatura sub care gazele de ardere, daca ajung, corodeaza tubulatura de evacuare. Se numeste "punctul de roua". O valoare obisnuita este de 135 grd. Coroziunea apare datorita faptului ca apa continuta poate condensa, si, in combinatie cu produsele de ardere (gen oxizi ai sulfului, dioxid de carbon, etc) poate da nastere la diverse chestii acide. Link to comment
Felis Posted April 12, 2009 Share Posted April 12, 2009 yo9hrb stiam asta de aceea schimbatoarele respectice sunt o combinatie metal sticla de cuart.si ai dreptate sunt enorm de scumpe plus ca daca temperatura gazelor de ardere coboara sub un anumit prag se favorizeaza aparitia funinginii si implicit in combinatie cu apa care condenseaza rezultata din arderea combustibililor(lemn in special)creeaza dopuri pe circuitul de evacuare a gazelor.(oricum cel mai periculos produs rezultat e acidul sulfuric care se obtine incredibil de usor daca gazele arse trec printr-o perdea de vapori care condenseaza)(de aici si cazurile extrem de dese in zonele cu termocentrale pe carbune de ploi acide) Link to comment
Administratori Badman Posted April 13, 2009 Author Administratori Share Posted April 13, 2009 Afara cu offtopicul Ori vorbiti despre motoarele stirling ori va mutati la alta masa Link to comment
Felis Posted April 14, 2009 Share Posted April 14, 2009 cam asa ceva ai vrea sa pui pe masa de dizain Link to comment
Administratori Badman Posted April 14, 2009 Author Administratori Share Posted April 14, 2009 da, de ambianta vreau sa fac, si pui sub ele niste candele parfumate si... ritmul e cat se poate de aiurea :sex: Link to comment
Felis Posted April 14, 2009 Share Posted April 14, 2009 da, de ambianta vreau sa fac, si pui sub ele niste candele parfumate si... ritmul e cat se poate de aiurea :sex:Astea sunt kiturile necesare pentru cele 2 modele ca sursa de inspiratie cred ca sunt suficiente sa-ti dai seama de ce repere trebuiesc construite. Link to comment
cipcirip Posted April 14, 2009 Share Posted April 14, 2009 ...al doilea are si jenerator ! Link to comment
Felis Posted April 14, 2009 Share Posted April 14, 2009 ...al doilea are si jenerator ! Poti sa le si cumperi kiturile dar daca-ti zic preturile te inmoi instant unele au preturi de autoturism second hand Link to comment
MifTy Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 serios vorbind, se bârfe?te despre ni?te submarine cu motor stirling, pe vremea când submarinul era înc? ceva sf... nu zic nici c? e, nici c? nu e... înc? n-am v?zut cu ochii mei un motor stirling "adev?rat" ca s?-mi dau cu p?rerea... dar având în vedere în ce mediu se fâ?âie submarinele de obicei... Link to comment
Recommended Posts