Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV AKAI


Vizitator costinvictor

Postări Recomandate

Vizitator costinvictor

Am doua probleme cu un televizor AKAI CT-20WKDT:1. Sunet foarte slab la volum maxim peste care se suprapune un sunet cu frecventa inalta (tiuit). Am verificat tensiunile pe terminalele circuitului integrat AN 5265 si sunt conforme cu cele mentionate in schema, dar au un +0,3 V poate din cauza aparatului de masura. Am verificat toate rezistentele si condensatoarele din schema lui de amplificare. Ce as mai putea sa mai verific?2. Imaginea prezinta pe orizontala o dunga lata de 5-6 cm tranparenta dar mai inchisa la luminozitate decat restul ecranului. Ar putea fi de vina ceva condensatori din sursa ?MULTUMESC ANTICIPAT !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator costinvictor

Multumesc pentru informatii, am de lucru cand ajung acasa. Dar ca sa mai scutesc ceva timp, ai putea sa arunci o privire pe schema si sa-mi spui mai exact la care C-uri de pe sursa sa umblu ?MULTUMESC ANTICIPAT !

Link spre comentariu
Vizitator costinvictor

Imaginea s-a rezolvat, a disparut dunga transparenta, dar cu sunetul tot nu am reusit nimic. Am observat ca integratul AN5265 se incalzeste excesiv cu toate ca e pus pe un radiator destul de mare. Incalzirea se realizeaza imediat in primul minut de functionare. Sa fie defect integratul?Am decuplat semnalul audio de la intrarea in integrat ( am scos C209 ) si tiuitul din difuzoare tot nu dispare iar integratul se incalzeste la fel de tare si repede.Tensiunile de alimentare pe pinii 1 si 9 ai integratului sunt 12,5V respectiv 17,6.Iesirea audio a integratului (pinul 8) nu este in scurt fata de masa.Ce sa mai schimb ? Integratul ? MULTUMESC !!!

Link spre comentariu
Vizitator costinvictor

Am rezolvat si problema sunetului . Integratul era bun si ca ultima solutie am schimbat toti condensatorii din schema de amplificare audio. Imaginea e buna dar am observat ca pe fondul alb al imaginii se mai observa acele dungi gri dar sunt foarte pale. Cred ca tot niste C-uri mai trebuie sa schimb, nu ? O sa ii iau la rand sa ii inlocuiesc avand in vedere ca TV-ul are varsta de 12 ani.Va multumesc pentru sprijinul acordat !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări