Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

alarma simpla (pt. casa)


Recommended Posts

salut ! am de gand sa-mi fac o alarma de apartament simpla (adica nu prea multe "piese" pt ca , cablajul o sa-l fac cu markeru ca nu am asa mare experienta in electronica) de preferinta fara uC (eventual un PIC 16F84) . Si sa fie si "ieftina". :oops: Puteti sa-mi dati niste scheme , link-uri , ceva. Ar fii frumos ceva cu senzor de miscare in unghi de 90 grade pe distanta de minim 3m*m, dar de unde si cu cat gasesc senzoru ?

Link to comment
  • 3 months later...
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

eu mi-am pus o centrala spectra 1759ex cu modul wireless omnia. la ea am conectat 2 senzori cu fir si 2 wireless in casa, un contact magnetic wireless la garaj si mai am si 2 telecomenzi.daca apelezi la o firma de instalari sisteme cum ar fi firma la care lucrez eu te costa in jur de 700-800 euro o asemenea instalatie profesionala. daca iti cumperi singur piesele ajungi la 250 usd.o centrala romaneasca in schimb o poti lua cu 40-50 usd, un senzor de miscare il gesesti in jur de 10 usd, o sirena de interior cam 7-8 usd, una de exterior cu acumulator independenta 20-25 usd.nu cred ca merita sa iti confectionezi singur piesele cand piata este plina de piese de alarma, unele chiar f ieftine.un indiciu ar fi o firma romaneasca la cinema LIRA in spate care face pisele chiar acolo intr-o mica "fabrica" sau firma romano-electro.succes.

Link to comment
http://www.tehnic.go.ro/alarme.htmhttp://www.tehnic.go.ro/alarma.htmhttp://www.bazaar.go.ro/electrice/alarma_auto.htmhttp://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Alarm/5zalm.htmlesle sunt, ca idee, proiectate pentru masina, dar merg foarte bine si pentru casa :wink:

Ar fii frumos ceva cu senzor de miscare in unghi de 90 grade pe distanta de minim 3m*m, dar de unde si cu cat gasesc senzoru ?

se gasesc la magazinele de electrice proiectoare cu senzor de miscare (vreo 400.000).. poti folosi f. bine acel senzor.. cred ca se gasesc si separat, la magazinele de piese electronice
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines