Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

zgomot de fundal pe auxiliar


Guest radix

Recommended Posts

Guest radix

Salut!Va descriu pe scurt problema mea:-am 2 boxe 3 cai (60w - 40w - 15w) sony - de masina-un cd-player sony adaptat in casa la un tranformator de 12v-10a de 4x45-am facut legatura de la PC la AUX-ul de la CD-player dar se aude un barait de fundal in momentul in care comut pe AUX. De ce?Zgomotul de fundal aparare numai pe AUXCablul este ecranat si are jack + RCA cu adaptor - 10metriAm testat si cu TV-ul si la fel, am testat si cu un clablu mai scurt cu mufe RCA+adaptor si la felMultumesc.

Link to comment
Share on other sites

Guest radix

cand am zis adaptor m-am referit la jack-ul stereo in care intra cele 2 mufe RCA (si la PC si la CDplayer am jack stereo mama)am incercat si cu un cablu de aprox 40cm.. dar la fel..am sa desfac cd-playerul sa verific daca face masa corect..s-ar putea sa nu ma exprim intotdeauna corect.. electronica fiind doar un hobby de weekend la mine.. :) si le potrivesc si eu din auziterevin..

Link to comment
Share on other sites

Adaptorul acela jack cred ca este problema. Majoritatea sunt chinezarii facute pe genunchi.incearca sa-ti construiesti tu un cablu cu fir ecranat de casti de calitate si mufe de calitate, iesi ieftin si il faci de cati m vrei tu, si nu trebuie sa mai folosesti adaptoare prin care pierzi semnal sau primesc distorsiuni din mediu.

Link to comment
Share on other sites

firul de casti nu e ecranat,nici nu are nevoie! firul de semnal e ecranatideea cu construitul cablului e cea mai buna,eu am intalnit cabluri care in loc de ecranaj aveau o sarma!vezi ca semnalul din pc sa fie dat la maxim si volumul sa-l reglezi din playertotodata,regleaza din player nivelul semnalului de intrare,ca pe la capatul cursei butonului de volum sa fie pe maxim,in nici un caz sub prima jumatate

Link to comment
Share on other sites

Guest radix

pfffffffffff am facut un cablu 2xjack cu fir ecrant si la fel.dar ce am uitat sa va zic este ca atunci cand bag jackul in PC prind si radio pe aux de la cd player; prost tare ce-i drept :)))PS: volumul e reglat corect din pc si din auxalte sugestii ?

Link to comment
Share on other sites

Guest radix

mai mentionez o data ca :am un cd-player sony [AUTO] adaptat in casa la un tranformator de 12v-10a de 4x45

Link to comment
Share on other sites

Sau mai poate exista o problema, care am inatalnit-o si eu cand alimentam un amplificator din sursa PC-ului si ii dadeam semnal din placa de sunet a aceluiasi PC. Nu mergea decat cu un anumit de integrat amplificatorul, altfel baraia incontinuu cand ii dadeam semnal.Verifica sursa de tensiune, incearca sa probezi si cu o sursa de PC, sau alta sursa si vezi daca tot persista problema.

Link to comment
Share on other sites

daca alimtezi un circuit audio din sursa pc-ului si semnalul e tot din pc,va aparea un zgomot suparator,asta am patit-o si eu!cu surse diferite,n-ar mai trebui sa existe problema asta

Sa sti ca nu se intampla mereu asa. Uite ce am observat eu. Am facut un mic amplificator pe un bay al PC-ului, ca integrat am folosit tda1557 cu care nu am reusit, deoarece bazaia incontinuu cand ii dadeam semnal, in schimb cu un Tda 1553 a mers perfect.
Link to comment
Share on other sites

Guest radix

am surse diferite de alimentare.maine am sa inerc cu alta sursa si o sa desfac si cd-playerul sa vad ce contacte are.revin.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines