Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat circuit simplu de alimentare (asemanator unui UPS)


Guest neluS

Recommended Posts

Guest neluS

Iata problema: Se da un dispozitiv de genul unui telefon mobil.Se cere crearea unui circuit care sa permita alimentarea dispozitivului de la incarcatorul dispozitivului, sa incarce bateria Li-Ion cand este alimentat incarcatorul si sa comute in timp util pe bateria dispozitivului in cazul in care se intrerupe curentul.Nu sunt de specialitate dar consider urmatoarele:ar trebui sa existe un circuit tranzistorial care sa permita cele doua variante (varianta in care este curent dinspre incarcator si acesta merge catre dispozitiv, si varianta in care nu este curent dinspre incarcator si se comuta pe baterie)V-as ruga sa ma ajutati in aceasta problema dar nu cu sfaturi de genul: ,,de ce nu folosesti un UPS?..."; nu folosesc UPS pentru ca dispozitivul pe care il am, in momentul in care detecteaza alimentarea, nu mai functioneaza si sta si se alimenteaza; din cate stiu eu nu ar fi nevoie de asa ceva deoarece bateriile Li Ion stiu sa isi faca singure managementul incarcarii deoarece au circuite specializate incorporate in ele si un "bypass" ar putea exista in dispozitiv.Cu timpul sper sa avansez! Multumesc frumos! :)

Link to comment
Share on other sites

Diodele sunt schottky, nu conteaza tipul, numai sa duca curentul necesar, R1 este pentru limitarea curentului de incarcare, poti sa simplifici, sa suntezi D3, sau sa lasi numai D1, depinde de incarcator si de aplicatie.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines