Guest an7rax Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Am vazut un documentar despre Nikola Tesla, in care se discuta si despre acest dispozitiv de transmitere de energie elctrica wireless. ma intereseaza daca a incercat cineva sa faca asa ceva si daca as putea sa fac si eu unul. Link to comment
CATA2003 Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Se poate face , e vorba despre microunde , dar eficienta lasa de dorit , da un search pe goolgle despre microwave Link to comment
Guest an7rax Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 crezi ca daca ai avea piesele necesare ai putea sa faci dispozitivul ala pentru un motor de 12 v sa se invarta ? Link to comment
CATA2003 Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 crezi ca daca ai avea piesele necesare ai putea sa faci dispozitivul ala pentru un motor de 12 v sa se invarta ?aici e vorba de ZECI de Mhz......Ghz , in primul rand a nevoie de un generator de o asemenea frecventa , amplificat semnalul si apoi emis , apoi vine partea de receptie , o antena sau ceva de genu , in regim amator e destul de greu de realizat , apoi sa ai si puterea necesara pentru a invarti un motor , deja vorbim despre W si nu mW.... Link to comment
Guest an7rax Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 si cam cat m-ar costa toate astea aproximativ? Link to comment
djlove Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Din cate stiu eu nu o sa poti realizezi montajul acesta decat daca ai o sursa de energie suficient de mare, puterea debitata de priza e mult prea mica pentru a putea face motorul sa se invarta. Este total ineficienta metoda. Tin minte ca sa discutat desprea alimentarea unui mouse sau a unei tastauri, dar nu am mai gasit dicutia.Dar spune-ne si noua de ce vrei sa fie alimentat motorul in felul acesta? Link to comment
Guest Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 E perfect realizabil chiar si in regim de amator pt puteri 0,1-100w partea mai delicata este antena sau mai bine zis antenele (emisie /receptie) pt mentinerea semnalului cit mai concentrat fara dispersii ...iar distantele pot fi considerabile (0-40km in aer si mult mai mult in afara atmosferei adica in spatiu) Link to comment
CATA2003 Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 E perfect realizabil chiar si in regim de amator pt puteri 0,1-100w partea mai delicata este antena sau mai bine zis antenele (emisie /receptie) pt mentinerea semnalului cit mai concentrat fara dispersii ...iar distantele pot fi considerabile (0-40km in aer si mult mai mult in afara atmosferei adica in spatiu) Da man , e simplu . e simplu sa iei si sa desfaci un cuptor cu microunde si sa-l folosesti pe antena ,un magnetron de 800w , e super ........ , din cate stiu eu pe distante relativ mici semnalul se pierde considerabil , asta tinand foarte mult de frecventa , cu cat frecventa e mai mare cu atat propagarea e mai mica , pe distante mai mici mai exact..... Link to comment
djlove Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Crezi ca poti folosi magnetronul intr-un spatiu deschis? Si mai esti si tu in apropiere, o sa te coci la propriu, din interior spre exterior Link to comment
Guest Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Chiar daca nu face parte din "meniul meu " de zi cu zi as putea aprofunda...cu un prototip ceva in sensul ca as incerca de ex cu 0,5-2w la plecare sa-l fac sa- mi duca dupa 5 metri macar 50% .. din aceasta energie ,in nici un caz cuptor cu microunde ......... singura problema pt mine ar fi sa gasesc si un virtual prieten (client) interesat pt a nu pierde timpul degeaba.. Link to comment
Guest Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 E periculos. Si o raza laser e periculoasa depinde de putere si directie daca nu ma insel e tot o unda electromagnetica si aia ....numai ca daca e bine concentrata ..la destinatie ajunge cam toata energia.... Link to comment
CATA2003 Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 MAN , NU-MI SARITI IN CAP CU MAGNETRONUL , ziceam asa si eu , il citeam pe gabriele , ca nu e greu de realizat , da e foarte periculos daca vorbim de puteri mari , dar nu uitati ca depinde frecventa de lucru Link to comment
bolek Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 O sa sune cam a gica contra, dar cu ce face colegul nostru in regim de amator captarea, redresarea si filtrarea energiei transmise prin microunde? Banuiesc ca consumatorul lui nu merge direct cu asa ceva...Si ar mai fi si necazul cu ghidurile de unda calculate cu precizie, si EXECUTATE cu aceeasi precizie...cand vb de unde milimetrice, milimetrul inseamna foarte mult ... Link to comment
CATA2003 Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 O sa sune cam a gica contra, dar cu ce face colegul nostru in regim de amator captarea, redresarea si filtrarea energiei transmise prin microunde? Banuiesc ca consumatorul lui nu merge direct cu asa ceva...Si ar mai fi si necazul cu ghidurile de unda calculate cu precizie, si EXECUTATE cu aceeasi precizie...cand vb de unde milimetrice, milimetrul inseamna foarte mult ... exista simulatoare pentru ghiduri de exemplu Mefisto , si mai era unul unde calculai usor frecventele de taiere Link to comment
Recommended Posts