Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema incarcator baterie


Guest jneb00n

Recommended Posts

Guest jneb00n

Buna, am 2 baterii de 12V 5Ah SUNLIGHT si as vrea sa construiesc un incarcator pentru ele. Am cautat pe net si am vazut in general scheme de incarcatoare pentru bateriile de masina. Presupun ca pentru acestea, care sunt mai mici trebuie ceva diferit. Va rog sa ma ajutati cu ceva scheme de incarcator.

Link to comment
Share on other sites

am si eu una de 12v 6.5A si inca una de 12v 75A pe amandoua le incarc la redresor auto, deci merge, trebuie doar sa vezi cam cat amperaj da transformatorul tau si calculezi timpul cat lasi bateria la incarcat, spor la treaba.

Link to comment
Share on other sites

Nu ai precizat tipul de acumulator pe care il ai, e cu plumb, cu acid, cu gel, etc...Dar majoritatea incarcatoarelor se bazeaza pe principiul limitarii curentului, in cazul tau ai avea nevoie de o tensiune de 13,4V si un curent de 400-500mA, daca folosesti un curent mai mare o sa se incalzeasca excesiv si o sa micsorezi durata de viata a acumulatorului.

Link to comment
Share on other sites

Eu folosesc un incarcator de la o bormasina cu acumulatori inseriat cu o rezistenta de putere astfel incat sa limiteze curentul. O incarc la un curent mai mic, vreo 200...300 mA, ca atat imi poate livra alimentatorul fara sa se topeasca. Ce-i drept dureaza mai mult incarcarea, dar nici nu ma grabesc.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 1 month later...

e adevarat,dar mai citeste si tu datele ultimelor postari,ca altfel e deranjant dupa 5 luni.....

fiecare cu dreptatea lui,mie nu mi se pare nimic deranjant sa raspund la un mesaj mai vechi dupa 5 luni, chiar 1 an - nu e incalcare de regulamentideea este de a gasi cele mai bune solutii, iar daca aveam chef de polemici ieseam in trafic cu masina si sigur gaseam cu cine sa ma cert
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines