Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Virtual PC, Ajutor!


kmykze

Recommended Posts

Am instalat aseara virtual PC din dorinta de a mai avea un sistem de operare si anume Linux, cunoscut pentru sunetul foarte bun care il reda, orice distributie nu a incetat sa ma uimeasca in diferenta foarte buna de auditie fata de windows, desii am o placa de sunet integrata.Povestea incepe asa:Am instalaat Virtual PC toate bune si frumoase, pana cand am montat ISO si am dat restart sa buteze, imi da sa aleg limba, daca dau Instal sau Live CD ori incarca ceva si se opreste ori imi da eroare de procesor....si dupaia incepe sa pocane boxele.Am incercat Kubuntu, Ubuntu, Slakware si nimic, toate lafel...Stiti vreo setare sau ceva ca sa imi mearga linuxul?

Link to comment
Share on other sites

Incearca Bochs. Cauta pe net, e free, dupa ce-l downloadezi citeste cu foarte mare atentie documentatia lui si ai sa intelegi multe.Daca nu vrei sa citesti multa documentatie, vezi ca cei de la VMWare ofereau un trial la softul lor de virtualizare, poti sa-l utilizezi, e mai bun decit Virtual PC (care, ca orice produs facut de altcineva si cumparat de Microsoft, a devenit brusc incompatibil cu mare parte din celelalte sisteme de operare pe care le-ar fi putut "gazdui"). Singura experienta buna cu Virtual PC a fost ca am reusit sa instalez sub el un OS/2 Warp, asa, de distractie.Oricum, calitatea audio e data de componentele hardware nu de software, iar un Linux care ruleaza in masina virtuala nu are acces la partea hardware a calculatorului ci tot prin driverele din Windows se trece. Daca vrei sa testezi un Linux, trage o distributie pe CD (700 megi) de Knoppix, arde-o pe un CD, si booteaza calculatorul cu acel CD. E un Linux care nu are nevoie de instalare (desi se poate si instala pe HDD) si poti sa-ti faci o idee daca merge mai bine la sunet. Nu te lua dupa performanta distributiei ca sa faci judecati de valoare cu privire la cit de bine/rau merge Linux comparativ cu Windows pentru ca faptul ca vei boota de pe CD te va afecta foarte puternic (in minus!). Dar sunetul, daca ai noroc sa-ti fie recunoscut chipsetul si partea de sunet de la placa de baza, va functiona cum trebuie.Sporuri.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines