Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu TV NEI E21T4XPIP2T

Guest altius

Recommended Posts

Guest altius

Salutare.Am oproblema cu acest tv.Primul defect a fost bal.pe verticala tda3653c.Am inlocuit tda-ul .acum am rastru si cursa inversa.Tensiunile de alimentare bune.Am sunet,am teletext.Tensiunile pe iesirea RGB sunt de 0,6V.Cand schimb programele se simte ceva.Ce sfaturi i-mi dati pentru a continua? Procesor CTV322,jungle TDA 8362,TDA8395P,TDA4665

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tv1

2

• palcu ion

2

• johnny79

1

• ROBEERT

1

Top Posters In This Topic

Incearca sa dezlipesti(adica da-l jos de tot) pe TDA8395....sau dezlipeste-i pinul de alimentare...pinul 8 ........daca ma mai ajuta memoria

Salut, daca ii dai screenul la minim nu dispare cursa inversa sau chiar rastrul? ( un fel de AV )Fii atent, daca ramane in lipsa rastru ( AV sau mai bine zis ecran negru ) sa stii ca la aceste modele am avut vreo doua cazuri cu lipsa rastru si sunet normal si daca va spun ce am gasit defect cred ca o sa se cruceasca mai multi meseriasi. Deci unde dai si unde crapa:defectul era condensatorul de 100 microfarazi din cadre. Tin minte ca la primul m-am chinuit vreo saptamana pana i-am gasit defectul. Stiti vorba aia " imbarligate sunt caile electronicii ".Deci revin, da screen-ul spre minim si daca dispare cursa inversa si in loc sa apara pureci, dispare si rastrul, schimba condensatorul de 100 microfarazi din cadre.Precis, multi n-au intalnit acest defect deochiat, ca si mie la primul TV NEI cu acest defect asta-mi venea sa-i fac pana i-am gasit hiba: :sparge:

e foarte probabil sa fie cum spune robeert,schimba 100mf dintre 6 si 8 la 3653,iar daca face la fel sau pe aproape schimba din nou 3653 cu unul nou sa nu muncesti degeaba...mai vorbim,ne tii la curent

Guest altius

Dupa multe masuratori am constatat ca tensiunea pe pinul 7 la tda3653c (sandcastle) este de aproximativ 5-5,6v.Am dezlipit pinul si pe ecran a aparut imaginea.Ce parere aveti?

Dupa multe masuratori am constatat ca tensiunea pe pinul 7 la tda3653c (sandcastle) este de aproximativ 5-5,6v.Am dezlipit pinul si pe ecran a aparut imaginea.Ce parere aveti?

dupa ce am dezlipit legatura la pin 7 tensiunea a scazut la 1,5-2v.si tv functioneaza normal

Ai constatat de fapt ca e defect TDA3653 sau condensatorul de 100 mF/50V ( flyback ) , pe care te incapatanezi sa nu le schimbi ,desi ti-au mai spus si altii inainte.