Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
MDshelll

Problema cu un semnal de emitere

Recommended Posts

Buna ziua, mi-am montat pe masina o statie CB si ca sa nu tot stau cu urechile ciulite sa aud ce zice lumea in difuzorul statiei m-am gandit sa conectez semnalul de iesire la difurile din masina. Asa ca am conectat un cablu de la iesirea de casti a statiei la mp3-payer care are intrare AUX. Ideea e ca se aude mult mai bine in difurile de la masina doar exista o problema. Cand emit eu, ma aud si eu in difuzoarele masinii:(. Am schimbat cablu de conexiune intre Statia CB si mp3 player si nu e nici o imbunatatire. Ba mai mult ieri am vorbit cu un tip vreo 10 minute asa pe boxele de la masina si s-a incalzit mufa de alimetare ( aia de la bricheta ) Cum as putea sa fac sa nu ma mai aud eu la emitere in difurile de la masina?

Link to comment
Share on other sites

Solutia cea mai buna este confectionarea unui montaj activ de tip antilocal .Sau utilizarea unui comutator electronic care sa decupleze automat iesirea audio a statiei in momentul cand e detectata trecerea in emisie.Acest sistem e utilizat mai mult in sistemele de tip Duplex(telefoane,radiotelefoane,interfoane duplex,telefoanele mobile,etc)

Link to comment
Share on other sites

Toate raspunsurile sunt aberante pentru ca trateaza doar cauza. In momentul treceriiin emisie la respectiva iesire de casti a statiei exista semnal audio? Parca nu as crede ca permite monitorizarea propriei emisii. Fie in statie s-a intervenit si accidental la trecereain emisie aplica semnalul audio si AAF, fie cel mai probabil, ecranarea insuficienta si eventualecuplaje parazite fac ca MP3-Player sa detecteze semnalul emis de propria statia, mai ales dacae la un nivel ridicat de putere. Incearca sa folosesti si in audio cabluri ecranate.

Link to comment
Share on other sites

nanopico nu au nici o treaba cablurile. Statiile ieftine asa lucreaza nu au sistem antilocal incorporat si in plus folosesc amplificatorul de putere al statiei pe post de amp de microfon in momentul cand se comuta pe emisie asa ca la iesirea de casti e normal sa apara ceea ce vorbesti.Daca utilizezi casti nu-ti dai seama de faptul ca te auzi in ele din moment ce tu vorbesti dar daca bagi semnalul intr-un amp de putere observi asta

Link to comment
Share on other sites

Mea culpa! Insa merita studiat si asta in functie de schema. Nu mi-au trecut prin manastatii ieftine, dar de la chinezi te poti astepta la orice.

Link to comment
Share on other sites

Cred ca e impropriu spus "iesirea de casti". La toate statiile CB pe care le am, iesirea e de fapt pentru un difuzor suplimentar. Ma intreb daca nu ar trebui un filtru pe alimentare. La Yaesu am asa ceva (un amarat de tor pe care sunt bobinate vreo 2 spire cu cablul de alimentare)

Link to comment
Share on other sites

Buna ! Adevar graita-i yo9hrb ! Mufa de pe spate este ptr. dif. de 8 Ohmi. Draga MDshelll se gasesc dif. suplimentare special ptr. statii. Mai scumpr si mai ieftine, dupa buzunar. Daca atunci cand treci pe emisie, in dif. original al statiei, nu se aude si ce emiti, inseamna ca statia este in regula. Nu umbla cu improvizatii ca nu merita. Spune-ne si tu ce statie este si poate iti trimit schema. Restul, toate "inventiile" sunt neavenite. Spor la treaba. Mosu Tuti.

Link to comment
Share on other sites

Mosu Tuti am avut destul de multe cereri de adaptare de la Soferii de TIR si la multi le-am rezolvat-o elegant fara interventii in statie folosind functia de mute de la Casetofoane si intrarile auxiliar doar un mic montaj extern(de tipul captor inductiv)captorul fiind cateva spire infasurate pe cablul antenei de la statie si un MMC(CD)pe functia de amplificator si comutator.Înca ceva daca la noi nu se leaga de puterea de emisie si nu interzic amplificatoarele suplimentare in germania si austria insa destui tiristi s-au ales cu statiile gaurite cu bormasina(exact asa procedeaza politistii de acolo cu cei care nu respecta puterile permise in emisie au masurator de camp la fiecare patrula)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines