Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest zambarici

incinta bandpas pentru subwoofer auto

Recommended Posts

Guest zambarici

as dori si eu un proiect (prin proiect vreau sa zic ca vreau cat mai multe detalii despre ce trebuie sa fac, ca nu ma pricep foarte bine, stiu doar informatiile care le gasesc pe net si care nu sunt foarte tehnice) pentru o incinta bandpass pentru un subwoofer auto. daca nu, poate imi recomandati pe cineva care stie sa faca asa ceva, sau un site sau magazin de unde pot sa cumpar. Specificatiile difuzorului :impedanta : 2+2 ohmSD: 0.0505 sqMRevc : 0.95 ohmLevc : 1 mHBL : 8.57 TxMVas : 47.39 LiterCMS : 131 uM/NMms : 200.53 gramsFo : 31.05 HzQMS : 3QES : 0.56QTS : 0.433no : 0.18%[email protected] : 86.52 [email protected] : 95.77 dbXmas/Over Hang : 15 mmXmech/Suspension : 25 [email protected] : 600 [email protected] : 1200 Wattsinca nu stiu sigur daca difuzorul o sa-l pun la 1 ohm sau la 4 ohmi, influenteaza foarte mult chestia asta incinta? ar mai trebui specificat faptul ca in specificatiile producatorului nu zice despre dimensiuni de incinta bandpas, doar de incinte sealed sau bas reflex(vented).multumesc anticipat. :)(daca nu am postat unde trebuie imi cer scuze si rog un moderator sa-mi mute topicul)

Link to comment
Share on other sites

Ce difuzor e? .Legat de rezistenta: i-ti achizitionezi o statie auto pe doua canale ce suporta difuzoare de 2 ohm si legi fiecare bobina pe cate un canal pt ca statiile care auto care sa-ti mearga pe un ohm sunt rare iar cele de puteri mari pe 4 ohm sunt scumpe (mai sunt si exceptii). Nu are importanta pt raspunsul incintei cum legi difuzorul ci pentru statie pt ca ti-o poti arde sau nu o folosesti la randament maxim.

Link to comment
Share on other sites

Guest zambarici

chestia cu impedanta si statia o stiu, ma inrebam daca are vreo importanta la incinta. difuzorul e hifonics brutus B12D2

Link to comment
Share on other sites

Ce difuzor e? .Legat de rezistenta: i-ti achizitionezi o statie auto pe doua canale ce suporta difuzoare de 2 ohm si legi fiecare bobina pe cate un canal ...

Pai daca statia are 2 canale si da sunet STEREO, adik un canal e defazat fata de celalalt, nu prea poate sa lege bobinele asa cum ai zis tu. Ca una va "trage" intr-o parte si cealalta in alta parte, rezultand probabil arderea difuzorului. Difuzorul trebuie sa primeasca acelasi semnal la ambele bobine.
Link to comment
Share on other sites

incintele band pass sunt folosite mai mult pt a crea o filtrare a frecventei ,cat mai zos.pt un astfel de difuzor e bine sa-i faci o incinta inchisa sau br si sa renunti la band pass mai ales ca o sa-l folosesti in masina(ca doar nu o sa-l pui langa tine pe scaun).bobinele le legi in paralel si cauti un amplif in clasa d care sa fie stabil pe 1 ohm(se gaseste intre 500-700 lei),asta daca vrei sa scoti totul din el(in sensul bun).succes!

Link to comment
Share on other sites

poti sa alimentezi statia cu semnal de pe un singur canal ( cu un splitter , de 2,5 ron ) si ai rerolvat problema :da . Poti sa folosesti ambele canale linistit ( fiecare canal cu bobina lui )....................si chiar daca folosesti mufa stereo , nu vei avea probleme , pt ca subbasii sant in general identici pe ambele canale :limb: In legatura cu lada, ai putea incerca o incinta deja folosita la acel difuzor ( de la ei de pe site )

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines