Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest sergboss

cum se schimba tranzistoarele in amplif

Recommended Posts

Guest sergboss

Mi-am cumparat niste tranziostoare intr-un amplificator pioneer si as vrea sa stiu cum se foloseste pasta conductoare

Link to comment
Share on other sites

Mi-am cumparat niste tranziostoare intr-un amplificator pioneer ...

Adica tranzistoarele au fost ambalate intr-un amplificator? :nas: Si noi care le cumparam ca fraierii ambalate in pungute :ras: Serios acum: cureti radiatorul de pasta veche (incearca sa nu il zgarii), foloseste alcool izopropilic sau spirt/acetona ca sa cureti bine. Apoi pui putina pasta conductoare pe tranzsitor (doar pe partea care vine lipita de radiator :speriat ), o intinzi frumos pe toata suprafata apoi "lipesti" tranzistorul de radiator si il prinzi in surub.
Link to comment
Share on other sites

Guest sergboss

Problema este k eu nu am curatat radiatorul. Am pus putina pasta peste cea veche, am prins tranzistoarele si cand l-am aprins mi-o saris siguranta :cry: .

Link to comment
Share on other sites

Sguranta ti-a sarit pentru ca ai un scurt pe undeva; cand se ard tranzistoarele nu se inlocuiesc pur si simplu, intai se cauta cauza care a produs arderea acestora si numai dupa ce aceasta cauza a fost inlaturata se pot schimba in siguranta si tranzistorii.Punand pasta termoconductoare direct peste cea veche (fara sa cureti) nu mai obtii un transfer de caldura bun de la tranzistor catre radiator.PS: ca sa nu mai arzi sigurante cred ca poti sa pui in loc de siguranta un bec incandescent de circa 100W; daca se aprinde puternic ai scurt.

Link to comment
Share on other sites

Guest sergboss

Tranzistoarele nu s-au ars numai k am avut 4 de 4 feluri. Si mi se auzea diferit in fiecare parte. cineva mi-a zis k sa le schimb. ampliful mergea. numai k mi se intrerupea cate odata o parte de iesiri sau bazaia. Cand schimbam intrarea pe cd, aux tape 1 sau tape 2 mergea bine o vreme si dupa aia incepea iar sa apara bazaitul la una din boxe.

Link to comment
Share on other sites

am pus ceva pasta siliconica le-am luat impreuna cu tranzistoarele

Nu era vorba de vaselina siliconica ci despre izolatorii de mica, care au rolul de ai izola electric tranzistorul de radiator, daca ii pui fara izolatori e cum ai lega plusul si minusul intre ele si e foarte normal in cazul asta sa sara sigurantele si eventual sa iasa si ceva fum.Era normal sa postezi la sectiunea incepatorilor din moment ce nu ai nici notiunile de baza. Cred ca cel mai bine e sa il duci la un electronist la reparat, nu cred ca o sa reusesti sa ii mai dai de cap singur. :speriatAi stricat amplificatorul din cauza unuia care se crede destept si tu te-ai luat dupa el. :bataie
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines