Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest FiaGT

acumulator masina RC

Recommended Posts

Guest FiaGT

buna.am si eu o masina cu telecomanda si am o mica problema.acumulatorul a decedat si mi-am facut eu unul.problema e ca am un incarcator pentru modul dar nu imi incarca aproape deloc, masina merge foarte slab. Modulul are 7.2 V si 2800 mAh. as fi recunoscator daca m-ati ajuta cu o schema electrica pentru in incarcator mai bun.

Link to comment
Share on other sites

Salut,Trebuie sa dai mai multe detalii. Sunt multe motive din care masina poate sa mearga slab, unul fiind incarcarea incompleta a acumulatoarelor.Tensiunea in stare incarcata a pacului facut de tine poate sa ajunga la 8.4V. Ca sa poti sa il incarci trebuie sa ai un incarcator care scoate cel putin tensiunea de 8.4V. La ce curent incarci? Ai aparat de masura cu care sa faci niste masuratori? Cel mai simplu incarcator pe care il poti face este un alimentator de 12V si o rezistenta in serie pentru limitarea curentului, asta ca sa apuci sa te joci cu masina cat mai repede.Cirip

Link to comment
Share on other sites

Guest FiaGT

am incarcat acumulatorii prima data cu incarcatorul original. pe el scrie ca incarca la 250mAh.i-am lasat 16 ore cat era scris in foaie...dar nici la aparat foto nu tineau mult. am aparat de masura..si tensiunea pe modulul cu acumulatori e undeva pe la 8Vmai mult ca sigur e din cauza ca acumulatorii nu sunt incarcati la capacitate maxima(asa cred eu). am un adaptor de la un laptop dar tens de iesire e aprox 19V...ma gandeam sa il folosesc pe ala + un Lm7809. care ar fi curentul maxim pt incarcare? are ceva daca la adaptor e de 3300mAh?

Link to comment
Share on other sites

am incarcat acumulatorii prima data cu incarcatorul original. pe el scrie ca incarca la 250mAh.
Cred ca pe incarcator scrie 250mA, nu mAh. Ce tensiune scoate incarcatorul in gol?

 

i-am lasat 16 ore cat era scris in foaie...dar nici la aparat foto nu tineau mult.
Asta s-ar putea sa fie semnul ca acumulatorii sunt dusi.

 

am aparat de masura..si tensiunea pe modulul cu acumulatori e undeva pe la 8V
8.1 sau 8.9 conteaza. Deci cat zice exact aparatul de masura? Daca ai cel putin 8.4V dupa ce ai scos acumulatorii de la incarcator, atunci sunt incarcati. Cate celule are "modulul" cu acumulatori? Banuiesc ca 6. Confirma!

 

mai mult ca sigur e din cauza ca acumulatorii nu sunt incarcati la capacitate maxima(asa cred eu)
Si pe ce anume iti bazezi acest "mai mult ca sigur" ?

 

am un adaptor de la un laptop dar tens de iesire e aprox 19V...ma gandeam sa il folosesc pe ala + un Lm7809. care ar fi curentul maxim pt incarcare? are ceva daca la adaptor e de 3300mAh?
Iarasi ... Pe adaptor scrie 3300mA, nu mAh. Diferenta este esentiala. Acumulatoarele NiMH se incarca in curent, nu in tensiune, deci nu prea ai ce face cu 7809 acolo. Exista scheme in care sa-l faci pe 7809 sa genereze curent, dar cred ca ne complicam.

Raspunde-mi la intrebarile de mai sus si mai vedem.

 

Cirip

Link to comment
Share on other sites

Guest FiaGT

acumulatorii sunt noi.nu i-am incarcat decat de 2 ori cu incarcatorul cu care i-am primit. greseala mea, pe incarcator scrie 250 mA si tens e de 2.4V. e incarcator pentru 4 acumulatori. dar eu am 6 acumulatori si mi-e greu sa ii tot desfac si sa ii pun inapoi la fiecare incarcare. mi-am dat seama ca nu sunt incarcati folosind un alt incarcator si i-am testat la aparatul foto. tensiunea nu ajunge la 8.4V..e putin peste 8V....8.2V maxim dupa ce acumulatorii au stat 12 ore la incarcat. ma gandeam sa folosesc integratul ala sa stabilizez tensiunea la 9V. stiu ca pentru a incarca acumulator de 7.2V este nevoie de cel putin 8V...deci 9V e o val apropiata.

Link to comment
Share on other sites

Mai spun inca o data: acumulatoarele NiMH se incarca in curent, nu in tensiune. Deci chestia cu "9 volti e pe aproape" nu isi are locul.Fa asa: inseriaza o rezistenta de 39 ohmi/5W cu alimentatorul de laptop, pe plus si conecteaza celalalt capat al rezistentei la plusul pacului. Minusul pacului la minusul alimentatorului. Incarca-i 15 ore si vezi ce iese. Pune ceasul sa sune, sa nu ii uiti 3 zile la incarcat, ca ii faci zob.Cirip

Link to comment
Share on other sites

Mai spun inca o data: acumulatoarele NiMH se incarca in curent, nu in tensiune.

Cirip

Cirip, vreau sfatul tau...

 

Deci am niste acumulatori sanyo eneloop HR-3UWX de 1.2v si 2500mAh si un incarcator imax b6ac

 

Din ce imi spui tu 2 acumulatori pusi in serie trebuie sa-i incarc la 2.4v si 500mA timp de ~16 ore, corect? -- vorbesc aici de o incarcare lenta...

 

P.S. imax-ul are posibilitatea sa setez cat curent sa incarce in ei in mAh (in cazul meu 5000mAh) dupa care sa se opreasca incarcarea, asa ca o sa folosesc aceea functie si nu timmerul (16 ore)

 

Merci, astept raspunsul tau de confirmare..

HR-3UWX_data_sheet.pdf

Link to comment
Share on other sites

Dr.LOK, Deci daca pun 2 in serie la incarcat... atunci setez cum incarcatorul?2.4v - tensiune de incarcare250mA sau 500mA - curent incarcare - timp de 16 ore (incarcare lenta)2500mAh sau 5000mAh -- curent final de incarcare -- la cat sa se opreasca incarcarea?Respect!

Link to comment
Share on other sites

Pentru 2 acc pusi in serie:2,4V250mA pt incarcare lenta2500mAh capacitate totala.Eu as merge pe varianta cu 250mA,ca cine stie cat de descarcati sunt ei de fapt. Cum incep sa se incalzeasca,cum sunt incarcati. Din moment ce incarcarea e lenta,ai timp sa intervii pana sa se incalzeasca prea tareEu asa ii incarc,dar nici nu am incarcator specializat,ca al tau. Poate varianta cu capacitatea e mai buna...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines