Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Turometru R18


Recommended Posts

  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Buna ca sa descoperi alimentarile si pinul de semnal e usor .Urmareste traseele 1 din ele trebuie sa ajunga la terminalul - al electroliticului de 100microF acela este masa(-)cel din mijloc ar trebui sa ajunga la condensatorul acela galben care daca nu ma insel are 10nanoF/630V CA.Acela trebuie sa fie pinul de semnal care se leaga la borna 15 a bobinei de inductie.Tia mai ramas un pin dedu si tu unde duce :)

Link to comment

kokosu vezi ca alimenterea nu e pe 12 volti .În placa de bord se afla un stabilizator de 7,5 volti un TCA asta au toate bordurile incluse in ele pentru ca instrumentele sa aiba o tensiune de referinta stabila independenta de variatiile consumatorilor

Link to comment

Daca ai noroc sa ma impiedic de catalogul valvo din 82 din intamplare cand caut alta schema poate iti dau datashetul la integrat pentru ca pe net nu o sa dai de el e prea vechi integratul a fost si serie limitata pentru automotive asa ca nu apare pe cataloage asa in catalogul de componente il gasesc dar acolo nu-mi este util ca la integrate nu o sa gasesc functia terminalelor.Daca este insa catalogul in vreuna din cutiile pe care inca nu le-am desfacut slabe sanse sa dau de el.(multa documentatie veche sta sigilata la cutii)

Link to comment

soptea problema lui nu e tensiunea de alimentare(stiu ca nu e obligatoriu sa puna acolo TCA 700ypoate sa-l inlocuiasca cu orice stabilizator de pana in 10 v) ci modul de legare al turometrului pe care dat fiind vechimea masinii nu prea mai am disponibile date in format digital. Pe hartie or fi ele dar as fi nebun sa incep sa rascolesc acum prin toate hartoagele plus ca multe documentatii vechi le-am depozitat din moment ce nu mai lucrez cu ele.

Link to comment
  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines