Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
JUALE

philips 21pt1866/58

Recommended Posts

Defectul acestui tv consta in faptul ca merge bine circa30-40 min,dupacare apare o linie neagra pe mijloc si un bazzait urat in difuzoare..iar dupa cateva secunde de la aparitia anomalie se stinge singur si nu mai porneste decat dupa vreo 10-15 min(dupa ce se raceste probabil0Rugamintea mea mare este daca poate cineva sami zica cam ce piese trebuie verificate...Eu sunt incepator ..mai repar asa casuri ampliuri..dar tv-uri doar asa in familie...si acesta este al bunicii mele si as vrea sa pot sa il fac euSi as avea nevoie si de o schemaVa Multumesc...si sper ca poate cineva ma va ajuta..

Link to comment
Share on other sites

Salut, precis vreun condensator de filtraj devalorizat pe secundarele sursei sau pe recuperatele TL-ului . Schimba ( de proba si condensatorul pe bara de 300 volti ). Mai verifica si condensatorii de filtraj de pe sursele stabilizate ( in special 12 volti ).Bafta.

Link to comment
Share on other sites

pentru a nu mai deschide alt topic voi posta in continuarea acestuia , problema initiala a tv-ului philips 21pt1866/58 sasiu L01.2E AA era ca se oprea singur dupa circa 20-30 sec de funct. am schimbat c-urile din sursa (primar si secundar),probata pe bec sursa acum este cu tens. stabile , problema acum este ca nu am sunet nici pe selector nici pe AV , pe selector desi nu prinde toate programele clar nu are sunet pe nici un program , am aplicat semnal pe scart si acelasi lucru lipsa sunet dar si o intrerupere a imaginii ptr. cca 1 sec la interval de 15-20 sec (mentionez ca finalul audio este bun). Din cautari pe forum ptr asfel de defecte se pare ca nu prea s-a gasit rezolvarea dar daca cineva a mai intalnit un asfel de defect as vrea si eu un ,,pont'' sau evenual sa incerc si un bin daca cineva il are disponibil.

Link to comment
Share on other sites

tv a fost rezolvat cu marele ajutor al userului casiu apeland la o solutie de avarie asfel : am eliminat selectorul, semnalul video complex din scart l-am aplicat pe pinul 40 al tda-ului , iar semnalul audio l-am luat din pinul 2 al scartului si am atacat direct etajul final audio volumul putand fi reglat doar din telecomanda reciverului, cu mentiune ca proprietarul tv-ului a fost de acord cu modificarea intrucat foloseste tv-ul la un receptor tv d...e ( nu am dat numele firmei tv ptr a nu fi acuzat de reclama mascata)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines