Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest Paul_inu

2 monitoare la un pc

Recommended Posts

Guest Paul_inu

Ce am nevoie ca sa leg 2 monitoare la un pc. Fiecare monitor sa aiba tastatura si mouse-ul lui. Si ce soft pot folosi pentru a trece de la monitorul 1(M1) la monitorul2 (M2). Sa si detaliez cam ce vreau sa zic: deci stau in fata la M1(care M1 sa fie ca si monitorul principal, legat de la unitate) si sa trec sa controlez M2 de la M1 prin soft. ma refer mai exact ca fiecare monitor sa aiba desktop-ul lui.Deci in concluzie ce am nevoie?? si daca se poate un link, poze, denumire ...

Link to comment
Share on other sites

2 monitoare la un PC se poate 1 primu rand cu o placa video cu 2 iesiri DVI si/sau analog , eu am asa ceva si functioneaza bineinteles dar sa aiba fiecare mausul si tastatura lui decat pe computere diferite si soft nu iti trebuie pentru a trece de pe unu le altu deoarece depinde cum le setezi sa functioneze , sa aiba desktopul continuitate verticala orizontala sau sa fie dual adica acelasi lucru pe amandoua.Iar in cazul in care vrei mai mult de 2 monitoare exista HUBuri din cate am vazut undeva , fiecare monitor poate avea desktopul lui pe care le administreaza placa video iar de la un monitor la altul treci la fel cu un singur MOUSE depinde cum faci setarile exista HUB la care da semnal pe toate porturile deodata si care da optional avand butoane de oprire si pornire pentru iesirea semnalului pe fiecare din porturi.

Link to comment
Share on other sites

Acu mai bine de 10 ani am vazut pe la Flamingo, in Iasi, pe vremea cind era in Independentei (iesenii stiu), o smecherie din asta. Cred ca a avut si o recenzie destul de favorabila prin Chip, tin minte ca permitea utilizarea unei tastaturi, unui mouse si avea iesirea de monitor si se conecta ... parca prin USB, dar nu mai stiu sigur. Posibil sa fi avut vreo placa separata, pe PCI, care sa necesite montarea in calculator. Cert e ca performantele nu erau cine stie ce, insa pentru ca doi oameni sa foloseasca word-ul... era ok.Sugestia mea: cred ca mai ieftin iesi daca cumperi 2 second-hand-uri pe care pui un windows 95 si Remote Terminal, si te legi prin ethernet la un al treilea calculator, puternic, pe care poti avea 2 utilizatori configurati sa se conecteze de pe ethernet. E mai mare bataia de cap si cheltuiala, probabil, dar e o solutie care, cel putin, functioneaza ireprosabil.A, sau poti rezolva si cu un singur second-hand chior, cu conditia ca sistemul care e "server" sa aiba resurse tot inainte: pe "server" instalezi un VMWare Server, iar pe SH un client VMWare, si rulezi pe remote un sistem de operare emulat pe sistemul mare, timp in care respectivul sistem mare ("serverul") poate fi in continuare utilizat (la metoda dinainte, calculatorul la care faci remote control nu poate fi utilizat de la consola lui).Sper sa nu fie prea din cale-afara de offtopic ce-am zis... Sporuri la cautat!

Link to comment
Share on other sites

Guest Paul_inu

@BogdanA74 mam gandit si eu la chestia asta. dar am gasit multe dezavantaje. am vazut intr-o revista, xtrem pc cred, ca este ceva ca un switch sau modem(se aseamana mult) doar ca are o legatura la ethernet(sau mai multe), o legatura pentru mouse+tastatura(p/s2) si una video pentru monitor.

Link to comment
Share on other sites

@blind: Offtopic (scuze dar vroiam sa dau o replica scurta). Sa citesti TOT forumul iti poate lua luni de zile, timp in care problemele se rezolva de la sine. Nu incalzeste pe nimeni ca la pagina 14 din subforumul cutare sa fie un topic obscur in care cineva a zis ca a reusit sa faca o chestie cu calculatorul; si unii chiar nu stiu sa gaseasca niste cuvinte cheie care sa le filtreze tot "balastul" de informatia cautata. Nu mai fi (si ma refer nu numai la tine, ci si la toti din staff-ul forumului) atit de drastic cu nou-venitii pentru ca ai fost si tu la un moment dat in aceeasi ipostaza si nu te-a luat nimeni, sper, la impins vagoane. Iaca, am zis ca-i scurta da' nu e chiar asa...Respect si scuze de offtopic si de poluare.

Link to comment
Share on other sites

Nu trebuie sa stai si sa citesti tot forumul, insa daca scotocesti folosind functia search, ai sanse sa gasesti ceea ce s-a mai discutat.Sunt membri "veterani" in domeniul electronicii, intrati de putin timp pe forum (comparativ cu mine) care au spus urmatoarele: "in topicurile mai vechi se gasesc exact raspunsurile la problemele expuse in topicurile noi". Ma grabesc acum, altfel as fi cautat pe forum si iti aratam linkul.Cand cineva iti spune ca s-a mai discutat acel subiec pe forum nu o spune cu sarcasm. E mai simplu sa citesti o discutie pe acelasi subiect cu cel pe care vrei sa il deschizi tu decat sa astepti ca cineva sa iti raspunda din nou la acelasi subiect (cel putin in cazul unora, intervine lenea de a raspunde la mai multe topicuri cu acelasi subiect)Din cate imi aduc aminte, cel ce deschisese acel topic vroia ca el sa se joace pe calculator in timp ce maica-sa lucra (ceva contabilitate daca-mi aduc bine aminte). De conectat 2 monitoare in acelasi timp este usor, mai multi sobolani si mai multe tastaturi este la fel de simplu, atasand m+k pe usb, insa nu le poti separa. Parca cineva sugerase la un moment dat utilizarea de masina virtuala, insa tin minte ca nu se putea face nici asa ceea ce dorea omul.Ceea ce vezi prin filme cu hackeri and shit, cum astia trec de la un monitor la altul, avand tastaturi si soareci diferiti, nu face decat sa schimbe desktopul, mausul/tastatura "atasate" celuilalt monitor iti pot afecta lucrul in caz ca sunt apasate fara voie.Cand ai 2 monitoare, bifezi extend desktop si pe al doilea iar una din ferestrele in care lucrezi o muti in celalalt monitor si o maximizezi. Tastatura si mausu' raman conectate in paralel, indiferent pe care tastatura vei apasa, vei face modificari in fereastra/aplicatia activa.

Link to comment
Share on other sites

Imi cer scuze, ai dreptate.

 

Doua-trei rectificari si lamuriri la ce-am zis mai inainte:

 

- solutia cu 2 SH-uri si un "server" cu remote terminal permite ca cele doua SH-uri sa fie plasate la distante considerabile; pe cind ideea cu terminalul suplimentar atasat calculatorului (monitor, kb+mouse independente de consola normala a calculatorului, utilizabile simultan) implica legaturi fizice prin cabluri a caror specificatii nu permit lungimi prea mari, deci cei doi care vor lucra simultan vor avea neplaceri (vor fi nevoiti sa stea cot in cot sau unul in fata celuilalt si cu "fundul" monitoarelor - presupunind ca n-au LCD-uri - in fata).

 

- solutia cu n terminale chioare (SH sau nu) si virtualizare este utilizata la greu, in firmele de programare, mai ales pentru testari. Costurile sint minime, daca se incearca utilizarea unui soft gratuit de virtualizare cum e bochs.

 

- dezavantajele majore la orice solutie de genul asta sint ca mare parte din resursele calculatorului-server nu sint accesibile ambilor la aceeasi calitate (prin remote nu se pot juca jocuri 3d, ca sa dau un singur exemplu).

 

Printre altele, problema ridicata initial are o solutie extrem de simpla: http://www2.userful.com/products/downloads/free-2-user . Problema? E pe linux... :)

 

O solutie mai veche (si probabil ceea ce vazusem eu mai demult) este gasita aici: http://www.jetwaycomputer.com/Others.html . Din pacate linkurile reprezentative nu mai merg, deci e probabil sa fi fost intrerupta productia...

 

Dar asta inca mai merge: http://www.thinsoftinc.com/product_pc_s ... etwin.aspx . Bineinteles, COSTA.

 

Tot mai ieftin e cu SH-uri... :da

Link to comment
Share on other sites

Guest Paul_inu

Cu sh-ul este mai ieftin dar se mareste consumul de electricitate. Asa ca am sa las lenea la o parte si am sa caut in revistele acelea unde am vazut ....si un mic off-topic, daca se poate sa se adauge un buton de search la domeniul principal( Audio, Tuburi electronice, Automatizari, etc), ar fi o cautare mai simpla asa.

Link to comment
Share on other sites

scuzati-ma ca reaudc la viata acest topic, dar o fac pt cei care in viitor o sa caute asemenea informatiese poate face chestia cu 1 pc 2 monitoare 2 tastaturi 2 mouseri, pt asta ar trebui 1 placa video in plus, si programul descutat mai sus wmware, cum a specificat @Blind da tastaturile reactioneaza ambele la acelas buton, si mouseurile la fel, unu trage dreapta altul stanga, e acelas cursor, dar in wmware, nu am experimentat asta dar logic vb ar trebui sa mearga, daca chiar e efectul asta de oglinda se poate seta din hardware disable la 1 tast si 1 mouse folosit de 1 user pe main pc, iar cele care o sa fie folosite pe wmware sa fie enable, si invers pe main, logic ar trebui sa mearga...practic...nu stiu dar zic eu ca merge, ar putea sa reactioneze mainul la comenzile de la wmware, fiindca pe main sunt enable, dar daca se intampla asta, se poate folosi urmatoare metoda main si 2 wmware, configurate dupa necesitati, asta necesita si un pc mai dotat dar tot aceleas cerinte are, 1 tower, 2 monitoare, 2 tast, 2 sobolani, 2 placi video, iar setate fix inverswmware1- tast1(enable) mouse1(enable) tast2(disable) mouse2(disable) si inversP.s:nu sunt sigur dar parca are setari la creare ce tast si mouse vga out sa foloseasca, dar daca nu are metoda de mai sus e okSper sa nu se supere nimeni pe mine ca am readus arhivele la viata, o fac cu intentii buneScuzati-ma daca e contrariulCu stima

Link to comment
Share on other sites

Guest demonel

salut am si eu o intrebare. deci conectez 3 monitoare la un pc , desktop extend functioneaza ok. dar as vrea ca in fiecare monitor sa am bara de start. problema e ca daca lucrezi o aplicatie in monitorul 3 ea iti apare in bara in monitorul principal. as vrea sa apara tot in monitorul 3. adika in care monitor o deschid acolo sa apara in bara de start(stiu ca si iconitele apar doar in desktop 1 dar astea se pot muta).

 

cred ca am gasit un soft: http://www.realtimesoft.com/ultramon/download.asp

la folosit cnv?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines