Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest Alexx

Cum alimentez un switch?

Recommended Posts

Guest Alexx

Am uitat sa spun ... LA SCOALA NU MA INVATA CUM SA LIPESC DOUA FIRE, in schimb is satul de ... :( matematica :( .Deci cabluri ... nu cred ca pot sa bag doua fire in priza si la 100 m distanta sa pun celelalte doua fire in alimentarea switch-ului .... banuiesc ca ar mai trebui ceva?

Link to comment
Share on other sites

Guest berti

Pai in mod normal Switchu' respectiv trebuie sa aiba un alimentator (220V-->12V sau 9V)... daca nu are trebuie sa-i faci unul... dar mai intai trebe sa afli la cati volti se alimenteazan exact..Daca ai alimentatoru, dar nu stii cum sa-l alimentezi de la diatanta, atunci e simplu. Pe cablul UTP se foloesc doar 4 fire, iar pe celelalte 4 le poti folosi pentru telealimentare...Revino cu detalii exacte, ca sa te putem ajuta!p.s. am modificat numele topicului, era prea evaziv!

Link to comment
Share on other sites

Guest Alexx

Switch-ul are un alimentator... numai ca nu cred ca 220 v pot trece prin celelalte 4 fire fara a afecta transmisia de date ... Ce vreau eu sa fac e ceva de genul|sw | - 100m - |sw| -100m - |sw| - .....numai ca nu stiu ce mi-ar trebui pentru alimentare lor, produse & etc

Link to comment
Share on other sites

Guest berti

Switch-ul are un alimentator... numai ca nu cred ca 220 v pot trece prin celelalte 4 fire fara a afecta transmisia de date ...

 

Pai cine a zis sa treci cu 220v prin firele alea? Eu m-am gandit ca se subintelege ca treci p-acolo cu tensiunea de iesirea a alimentatorului adica (9-12Vcc).. si switchu in care-s legat eu tot asa merge.

 

Cel mai simplu se face in felu urmator:

 

cumperi 2 prize UTP si 2 bucati de cablu de vreo 20cm mufate la un singur capat. Acum tai cablu de la alimentator la vreo 20-25cm de mufa. Bucata care iti ramane (cea cu mufa) o legi intr-o priza UTP, pe bornele pe care nu se face transfer de date( 2 cate cate 2), iar pe celelate borne legi celelate 4 fire din cablul UTP de 20cm. Chestia asta se conecteza pe un port al switchului, iar mufa de alimentare o bagi in swtich.

 

Alimentatoru cu cablu ramas il legi la fel in priza UTP(ATENTIE LA POLARITATE), iar pe celelalte 4 borne legi cealalta bucata de cablu cu mufa(Atentie la culori), ansamblu format il bagi in pleaca de retea din calculator, router sau ce-o fi p-acolo, iar alimentatorul il bagi in priza.

 

Mai ramane sa conectezi un cablu UTP intre cele 2 prize si gata telealimentarea!

 

Ai inteles?!

 

P.s. N-am inteles ce-ai vrut cu schema asta " |sw | - 100m - |sw| -100m - |sw| - ..... " , fi mai explicit!

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu daca vei putea alimenta un switch aflat la 100 metri cu 12 volti printr-un cablu UTP, chiar daca folosesti 2 perechi. Distanta este mult prea mare si rezistenta serie pe care o introduce cablul o sa duca la o cadere mare de tensiune. Daca bine stiu eu, rezistenta in curent continuu este cam de 0.1 ohm/metru, deci la 100 metri o sa ai 10 ohmi... asta inseamna 5 volti cadere de tensiune daca ai un curent de 0.5 amperi In standardul Power over Ethernet se folosesc 48 volti (http://www.poweroverethernet.com/hallow ... 9/offset/3) tocmai pentru a mentine un curent cit mai mic. Merita totusi sa incerci, cu cite 2 perechi la care pui firele in paralel, pentru a scadea impedanta.

Link to comment
Share on other sites

Guest Alexx

Sa ajung la primul switch cu alimentarea e usor. Problema e cu ce continui mai departe alimentarea la urmatorul switch?

Link to comment
Share on other sites

cred ca o sa potzi face asha ceva alimentand linia (celelalte 2 perechi ramase libere din utp) cu o tensiune mai mare sa zicem 50V tensiune continuua iar langa fiecare swich sa construiesti un convertor dc-dc in comutatie gen http://www.onsemi.com/pub/Collateral/AN920-D.PDF

 

se poate insa mari shi distantza intre swichuri la 150-250 M de cablu mai ales daca folosesti un cablu ftp cat 6

Link to comment
Share on other sites

am facut eu un mic experiment..... deci cablul la 100m are 17ohm (2 fire )...si sa zicem ca dublam firele....ajunge pe la 9 ohm..... da??

 

 

deci sa zicem ca un switch merge cu 9 voti...el sigur nu consuma 0.5A....deci luam si noi 0.2A ca sa fim realisti... acum vine parte buna.... luam o sursa de 15V si bagam pe cabluri....vin pe la switch niste volti si cu un LM7809 facem tensiunea care trebuie.... simplu?!?!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines