Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
alex

amplificator 2x150w

Recommended Posts

azi am inceput un nou proiect.Deoarece vreu ca totul sa fie facut de mine o sa dureze mai mult timp pana la finalizarea acestuia.Momentan am reusit sa fac doar o mica parte din el.Cred ca duminica o sa urmeze corectorul de ton,pntea si traful,iar saptamana viitoare o sa fac si cutia .Astept parerile vostre

Link to comment
Share on other sites

imi pare rau pt cablaj dar a fost desenat cu markerul pt ca nu am imprimanta cu laser.nu am intreruperi la trasee.cablajul cu montarea pieselor este cel de jos.eu cred ca la varsta mea de 15 ani ma descurc destul de bine.Si as avea si o intrebare cum pot calcula intensitatea unui transformator pe care urmeaza sa il bobinez?Apropo ceea ce se vede mai negru pe partea placata cu cupru este marker.mi se terminase spirtul si nu am mai avut cu sa il sterg :jytuiyu

Link to comment
Share on other sites

Puteai s? alegi o schem? mai reu?it?, asta e foarte ''economic?'' la piese. Nu vreau s? te dezam?gesc, dar nici vorb? de 150W acolo. La +/-45Vcc maxim, ai cam 70W/8 Ohmi, c? nu ?in sarcin? de 4 Ohmi trz finale (unde teoretic ar fi debitat o putere dubl?).

Link to comment
Share on other sites

eu sunt multumit si asa.Amplificatorul o sa il folosesc in camera pe 2 ydd250lpp.Miezul pe care il detin este de 36cm,sarma de primar este de 0,3mm iar sarma de secundar are diametrul de 0,6 mm cum pot calcula intensitatea trafului?

Link to comment
Share on other sites

Sunt prea subtiri sarmele care le ai pentru amplificatorul ales. Poate doar sa pui mai multe in paralel si sa bobinezi cu ele asa. Dupa calcule cu valorile din tabel, cu 0.3 in primar poti obtine o putere de maxim 80w. Nu ai specificat, daca 0.3 si 0.6 sunt diametrele cu sau fara izolatie.

Link to comment
Share on other sites

aici m-ai prins.nu stiu daca diametrele sunt cu sau fara izolatie...sarma am primit-o de la unchiumeo si el mi-a spus care sunt diametrele.ce sarma ar trebui sa folosesc pt miezul meu ca sa pot alimenta amplificatorul fara sa am probleme?

Link to comment
Share on other sites

Ca un adaos la ce a spus Sorteh, in loc sa il slefuiesti cu hartie abraziva, daca nu ai una destul de fina, poti incerca cu nisip si apa. Eu asa le mai facem: nisip ud in mana, cablajul ud si il slefuiam asa, un avantaj ar fi ca nu afecteaza grosimea traseelor ca in cazul hartiei abrazive, ci indeparteaza doar impuritatile de la suprafata.Arata foarte bine cablajul dupa ce faci operatia asta si il poti acoperii cu solutia de sacaz.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines