Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Nemesis

Ce stiti despre circuitul integrat MMN806

Recommended Posts

Caut si eu de ceva vreme,integratu' asta MMN806 care,la origine ar fi un receptor de telecomanda pt televizoare,dar care se poate folosi la realizarea unei interfete intre niste taste up/down si niste amplificatoare comandate in tensiune.Scopul acestei mici descoperiri :) ar fi realizarea controlului prin telecomanda a principalelor reglaje care se pot face la o statie de amplificare (adica volum, balans ,ton, pornit\oprit sau cine stie ce idei imi mai vin pe parcurs 8) ), reglaje care bineinteles se vor putea face si de pe panoul frontal al statiei prin taste up/down .Daca stie cineva pe unde se poate gasi integratu asta sau ma rog ceva echivalente sau chiar alte scheme cu care as putea face ce am zis mai sus nu mai stati pe ganduri si ''luminati-ma'' .

Link to comment
Share on other sites

Din cate imi aduc aminte si MicroElectronica facea MMN! Mai multe despre el Circuitele facute in afara au tot codul asta!

Intradevar mai fac si cei de la ME http://www.microel.ro/products/?id=11&all=28&pos=18 Din pacate nu prea dau detalii sau acolo unde ar trebui sa fie nu sunt! Poti sa le scrii celor de la ME! Configuratia pinilor, doar atat din pacate, o mai gasesti si intr-un catalog mai vechi, editat inainte de 90. Agenda electronistului se chema parca!

Link to comment
Share on other sites

Am lucrat eu cu el (acum probabil se gaseste mai greu) dar i-ti recomand SAA1251 (Vitacom, Dioda ~ 150.000) pt care este si o schema in Conex Club (procesor audio). Cu SAA am lucrat de asemenea si sunt fff multumit. Poate comanda tot ce ai spus tu + selectorul de canale (4).Problema este ca nu e atat de rapid ca integratele moderne, dar asta nu deranjeaza prea tare.Probabil ca cei care lucreaza cu microcontrolere o sa-ti recomande o schema cu microcontroler, pe care daca stii sa-l programezi ti-l recomand in mai mare masura.Mult succes

Link to comment
Share on other sites

Unde anume in Conex Club gasesc schema aia de procesor audio,ca m-ar interesa.In ce numar al revistei pot gasi schema aia,sau mai bine daca o ai la indemana poate o bagi si tu aici pe forum ,ca sunt sigur ca ar mai fi si altii interesati. Oricum , merci de sfaturi!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu daca am numere chiar din 2001 de la revista Conex Club :( .cand trec pe acasa o sa vad mai sigur. Asa ca te rog ca in momentele in care ai sa mori de plictiseala :lol: (daca asta ti se intampla asta candva :roll: ) sa pui schemele alea pe forum. Daca nu se poate ,vad eu cum fac rost de reviste.

Link to comment
Share on other sites

Am facut montajul de care ziceti voi cu MMN806 (perechea lui - emitator telecomanda MMN807), cu 10 push butoane - volum +/-, balans +/-, inalte +/-, joase +/-, mute si normal, cu leduri bicolor,(se schimba culoarea functie de prag up/down) dar nu functiona bine, nu avea control la minim, cand ajungea la pragul minim sarea la pragul maxim si viceversa. Am montajul si acum. ca premplif/corector am folosit TDA 1524.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines