Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
andreas

Philips 759A

Recommended Posts

Am bagat in santier acest Philips, dezasamblat partial pentru a vedea in amanunt despre ce e vorba. Prima concluzie - stare generala ok, neumblat in el cu exceptia condensatorului dublu de filtraj. Nu stiu in ce stare sunt tuburile dar am deja un set de rezerva verificate pe catometru ok. Aparatul a avut un singur proprietar, bunicul nevesti-mii l-a cumparat in timpul razboiului si aparatul a stat in podul casei din Ploiesti in ultimii vreo 15 ani. Din pacate nu-i pot cere detalii ptr. ca bietul om a plecat [email protected] : nu-mi dau seama unde este fabricat :smt090 Voi posta detalii pe masura ce avansez cu lucrarile, pentru moment fac curatenie si adun piese de schimb.

Link to comment
Share on other sites

Din pacate nu exista o asemenea lista in care sa apara si S.A.R. Philips. Am facut cateva demersuri pe radiomuseum.org pentru asta... cine stie poate aflam mai multe...

La simpozionul de la Muzeul Tehnic a fost prezentat si un tabel cu aparatele de radio fabricate la Philips Romania.Tot odata a fost specificat faptul ca exista o sectie de tamplarie in care se faceau carcasele pentru aparatele montate. Este posibil ca modelele construite in Romania sa aibe numai carcase din lemn. Am reconditionat un aparat 215A care avea carcasa din lemn originala (cu o serie batuta pe lemn). In toate cautarile mele pe internet nu am gasit acest tip de aparat decat cu carcasa de ebonita.
Link to comment
Share on other sites

Ok, probabil ca nu e asamblat la noi. Pana una alta, am probleme cu restaurarea ... parca ar fi fost tinut in azot lichid, e intact dar cum il atingi se face praf. Izolatia de pe firele de conexiune se farama la primul stranut, regletele de sub sasiu la fel, am reusit sa rup fara sa vreau priza de pe potentiometru trebuie s-o ingineresc la loc, s-a rupt un picior de la un soclu - anodul finalei EBL, scala trebuie refacuta etc. Pe masura ce trece timpul constat ca problemele se tin lant si cu timpul liber stau f. prost. Cu toate astea nici nu concep sa fac vreun compromis chiar daca ma prinde iunie cu el pe masa :nebunrau:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines