Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ciudatenie ceasuri bord


Guest andu911

Recommended Posts

Guest andu911

Salutare. Am si eu o problema foarte ciudata cu al meu bord de Laguna 2. Mai exact cu ceasurile de bord.Acesta se reseteaza(cad acele la 0 pentru 1 secunda, iar kilometri si consumul revin la 0). I-am schimbat condensatorii si la fel face. Am tras + si - direct de la baterie, dar degeaba. Pana la urma am descoperit ceva... in momentul in care semnalul sau avariile sunt puse si aprind faza scurta, se reseteaza. Mentionez ca pe faza scurta am un kit de xenon montat aftermarket. L-am deconectat si nu s-a mai resetat bordul. Initial era alimentat printr-un releu, direct de la baterie. Crezand ca s-a bulit releul, l-am desfiintat si am alimentat blasterele direct de la mufele din faruri. La fel face. Din 10 dati, de 3-4 ori se reseteaza. Am kitul montat de 2 ani si pana acum 3 saptamani nu am mai patit asa ceva. Sa se fi stricat ceva in interiorul vreunui blaster, iar cand porneste sa-mi dea vreun semnal aiurea in instalatie ?

Link to comment
  • Replies 32
  • Created
  • Last Reply
Guest andu911

Se pare ca bordul intra intr-un fel de autoprotectie atunci cand sunt alimentate droserele. Oscilatiile de la pornirea droserelor au o frecventa care produce acel reset al acelor si memoriei. Are cineva vreo idee sau o solutie ? Ca am incercat si cu alte drosere si tot mai face.

Link to comment

nu prea ma pricep eu la auto dar totusi nu cred ca e de la baterie ! xenoanele stiu ca functioneaza pe frecventza/tensiune inalta deci de aici vine problema.ma jucam cu un quartz piezo (din brichete) in apropierea unui calculator de buzunar si am observat ca acesta se reseta la fiecare descarcare, deci probabil se "scurge" ceva pe masa masinii. verifica in totalitate kitul xenon

Link to comment
Guest andu911

Cand pornesc motorul nu se intampla nimic, toate merg cum trebuie. Am bateria pe masina de vreo 2 ani, iar in momentele in care bateria pe care am avut-o inainte nu mai avea curent, tot nu se reseta bordul. Daca as pune niste condensatoare de filtrare la intrare, credeti ca rezolv ceva ?Si daca da, sa pun pe toate intrarile care au +12V, inclusiv pe indicatorul de faruri ?

Link to comment

ok,normal ca face fata la xenoane,nu asta era problema si nu la asta m-am referit.Ma refeream strict la perioada de cateva milisecunde in care instalatia de xenoane introduce un soc in instalatie la pornire,prin consum mare de curent, dupa care acesta scade la valorile normale.p.s.: pe dacie puteai sa vezi cum "falfaie" becurile din bord cand dadeai muzica mai tarep.s.2:releul nefiind ideal are nevoie de un timp pana sa compenseze consumul crescutp.s.3:era doar o idee :nebun:

Link to comment
  • 1 year later...
Guest dmaster1988

Am avut si eu aceeasi problema la masina mea... Am rezolvat-o printr un simplu condensator de 10 uF in paralel cu alimentarea kitului xenon, adica direct la baterie. Xenonul introduce un semnal parazit pe instalatia electrica. Acest semnal parazit este preluat acum de acel condensator care costa in jur de 0.2 ron. Salutare

Link to comment

putei incerca sa muti pozitia drosereleor( H.I.D.-urilor) se pare ca se creeaza un fel de camp magnetic ceva ... bruiaza mai multe ansamble electronice cum ar fi calculatorul abs , senzorii de parcare , radioul etc . o alta solutie era sa incerci sa imbraci droserele in folie de aluminiu , cea care e folosita pt ambalare ... se gaseste in comert . bafta!

Link to comment
  • 3 weeks later...
Guest DariusJ

Aceeasi problema o am si eu la un Fiat Punto din 2000. Am incercat cu condesatoare de 10 uF in paralel cu alimentarea balastului (direct din mufa farului) si tot face urat.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines