Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
aluneanu

televizor RADIOTONE

Recommended Posts

buna seara tuturor,domnilor, fara sa ma intind la vorba (a se citi plicticos) va cer ,si asta cu tot respectul, ajutorul ce ar consta intr-o schema electrica in cazul unui televizor RADIOTONE TV 2160 VT DE LUXE echipat cu microprocesor CTV 352/V1.4,sursa cu TDA 4605 ,este stereo cu teletext ,un euroscart ,tub 51cm-gat gros.Mentionez ca nu am gasit scris ceva care sa-mi para a fi tipul de sasiu Cu respectul cuvenit....

Link to comment
Share on other sites

imi cer scuze!.. - jungla: TDA 8361 - baleiaj vertical: LA 7830 -sunet: TDA 1521A -memorie:24C02 -modul decodare sunet echipat cu: -TDA 8425 -TDA 9840 -TDA 9820 -modul decodor teletext: -SDA 5231 -SDA 5243 -GM76C88AL -linie de intarziere: TDA 4662 ,cred ca acum sant in regula in cea ce priveste prezentarea "pacientului". Problema acestui televizor este transformatorul chopper care este avariat si am optat pentru atasarea unei surse din comert dar nu stiu de ce tensiuni are nevoie(pe placa nu scrie nimic).

Link to comment
Share on other sites

imi trebuie ceva timp caci la prima vedere se pare ca nu se potriveste caci chopperul original are in secundar cinci terminale care "lucreaza". O sa revin cu ceva detalii ,si doresc sa spun ca pe trafo-chopper-ul original scrie:TERMAL-002190123. O seara frumoasa!...

Link to comment
Share on other sites

Salut, ca sa identifici tensiunile de iesire din chooper, uite-te la ce tensiuni sunt condensatorii. In privinta trafului chooper am gasit la HR-DIEMEN un echivalent ( dupa codul care l-ai scris ). E vorba de HR9890, dar problema este ca nu stiu de unde-l poti cumpara si fata de schema care ti-a trimis-o domnul Codrin nu se potriveste. :cry:Vezi echivalentul si vezi daca se potriveste:

Link to comment
Share on other sites

imi cer scuze!.. - TDA4605 - CTV352/V1.4 - jungla: TDA 8361 - baleiaj vertical: LA 7830 -sunet: TDA 1521A -memorie:24C02 -modul decodare sunet echipat cu: -TDA 8425 -TDA 9840 -TDA 9820 -modul decodor teletext: -SDA 5231 -SDA 5243 -GM76C88AL -linie de intarziere: TDA 4662 ,cred ca acum sant in regula in cea ce priveste prezentarea "pacientului". Problema acestui televizor este transformatorul chopper care este avariat si am optat pentru atasarea unei surse din comert dar nu stiu de ce tensiuni are nevoie(pe placa nu scrie nimic).

Nu este sasiu de Beko.Din descrierea facuta de tine deduc ca televizorul tau e construit pe sasiul SM1 stereo (mici diferente fata de cunoscutul Profilo Telra SM1 mono - care foloseste ST6385BB1/BJK;telecomanda P560,etc. ).In atasament ai schema electrica atat pentru varianta cu tub de 20''-21'',cat si cea pentru 28''.
Link to comment
Share on other sites

intr-adevar,seamana in mare parte cu PROFILO TELRA ,in schimb,sursa "aduce" foarte mult cu WATSON FA5471 -cel putin transformatorul chopper cred ca este identic(corespunde la pini) .In sfarsit problema era ca nu stiam ce valori aveau tensiunile respective (cu ceva munca le deduceam -aproximativ- dar nu-mi plac bajbaielile) ,acum m-am edificat si o sa-i pun o sursa cumparata. Mentionez ca televizorul a venit fara chopper si individul care l-a adus mi-a dat o hartie pe care scria codul. Multumesc la toata lumea si in continuare un wekend placut!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines