Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
andreas

Scala radio Philips

Recommended Posts

M-am apucat de restaurarea unui Philips 759A la care inscriptionarea scalei abia se mai vede pe anumite zone. Stie cineva unde pot gasi un desen/poza dupa care sa reconstitui scala ? :jytuiyu Multumesc

Daca seamana cu acesta am sa fac niste poze si am sa ti le trimit.[attachment=1]Philips-f2-w.jpg[/attachment][attachment=0]Philips-scale-w.jpg[/attachment]
Link to comment
Share on other sites

Multumesc mult, radianr ! :multumesc Cu inscriptionarea cred ca o sa ma descurc, important e sa am dupa ce sa fac sita ...Stiu ca scanat este ideal, dar scala asta e foarte greu de scos din carcasa din cauza sistemului dublu de antrenare, m-am crucit ... Oricum, daca reusesti sa-mi faci 2...3 poze succesive cat mai frontal cu un aparat bun, e ok, o sa-mi ia 2 zile de bibilit in photoshop dar ... asta sa fie problema.

Inca o data, multe multumiri.

 

Doamne-ajuta

[email protected]

Link to comment
Share on other sites

........ dar scala asta e foarte greu de scos din carcasa din cauza sistemului dublu de antrenare, m-am crucit ...

Am fost in pod sa-l pregatesc de pozat si m-am convins ca este greu de demontat scala, asa ca voi face maine, pe lumina de zi, cateva poze si cand ii va veni randul la restaurare voi demonta scala si o voi scana (acum am alt aparat in lucru) . Sper sa iasa ceva.
Link to comment
Share on other sites

ok, atentie mare la manipularea placii de sticla, inscriptionarea este f. fragila, pur si simplu se ia scrisul pe degete (albumina ?). Ma apuc intre timp sa reconditionez sasiul si carcasa la al meu, sunt destule de facut... sa nu uit, multumiri inca o data lui viobio pentru lampi :)O sa deschid cat de curand 2 subiecte aici pe forum, unul cu progresul operatiilor de restaurare la acest Philips si altul despre posibilitatea de refacere a scalelor prin serigrafie. Intamplator, ocupatia mea are legatura cu tipografiile si cred/sper ca voi gasi usor o cale de obtinere a unei imprimari serigrafice de calitate plecand de la un fisier sursa corect pregatit, corel sau imagine photoshop. Cel putin, operatiile pregatitoare ex. obtinerea filmului de imagesetter alb-negru in vederea expunerii sitei sunt ca si rezolvate in opinia mea. Cu sitele e mai greu, trebuie sa-mi intind antenele ... vedem. :freaza:

Link to comment
Share on other sites

Acesta este imaginea pe care am realizat-o (cu aparatul pe care il am) si, totusi, scala de la aparatul meu are tot 70 de ani...:

 

http://i40.tinypic.com/2zydj61.jpg

 

(Daca imi dai o adresa de e-mail iti trimit imaginea direct; tinypic o micsoreaza.)

Pentru a realiza o scala provizorie ti-as sugera:

 

In Photoshop realizezi o selectie cu Magic Wand Tool 30-32 toleranta, click pe alb, copy, deschizi un nou document, paste si faci o umplere de culoare cu vernil f. deschis.

Aduci imaginea la dimensiunea dorita si tiparesti pe folie pentru retroproiector . Decupezi si incadrezi intre doua geamuri (cat mai subtiri - de la rame foto chinezesti) si...gata.

 

Succes.

 

P.S. Eventual ar mai trebui un pic free transform caci am pozat sub un unghi mai mic (anti reflexii) si imaginea este un pic deformata.

Link to comment
Share on other sites

Aveti grija! Documentati bine restaurarea! S-ar putea sa aveti "intre mainile restauratoare" un aparat S.A.R. Philips! Adica un aparat care s-a asamblat si/sau s-a incasetat la noi in tara! Foarte probabil in Bucuresti intre anii 1942-43!Contrar majoritatii eu asi fi un smerit... in mandria mea!!!

Link to comment
Share on other sites

S.A.R ?, habar n-aveam de lucrul asta :sorry , cand ajung maine la birou ma uit cu atentie. Cu restaurarea, da, voi avea multa grija si nu ma grabesc deloc, vreau s-o fac cum scrie la carte. In plus, marea mea pasiune au ramas aparatele cu tuburi desi sunt abia trecut de 40.Aparatul este intr-o stare buna, a zacut multi ani la bunica-mea in pod la Ploiesti : nu-i lipseste decat electroliticul mare de filtraj inlocuit de cineva in pripa. In rest e neatins, sasiul, carcasa, difuzorul perfect conservate. Fac maine poze.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines