Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
tata

nordmende sasiu f 10

Recommended Posts

dupa 10-15 minute de functionare bu 807 se distruge termic : precizez ca am pus tranzistor nou si din recuperari . tensiunea de alimentare buna ,iar cat merge imaginea si sunetul sunt bune. Am verificat circuitul de protectie din colector dar banuiesc ca este prost comandat . Cateva sugestii ar fi binevenite .Multumesc anticipat .

Link to comment
Share on other sites

Incearca si pune alimentarea trafului de linii pe bec si vezi daca se mai incalzeste BU.daca nu se mai incalzeste si tensiunile sunt bune ,atunci traful de linii il omoara pe BU.daca vb de tranzistorul din baleaj H

Salut!F10 are Tz final 2SD898 si nu Darlington cum ii puneti dumneavoastra incercati cu Tz cu diodaCu respect C.Boncu
Link to comment
Share on other sites

pe BU807 din comert sa nu te bazezi .90% SUNT contrafacute.din recuperari procentul se micsoreaza insa pot aparea si aici probleme.daca ai sa ramai in " pana " de BU807 poti fi mai pragmatic prin inlocuirea sursei lui F10cu o sursa in comutatie mai banala si mai usor de depanat , din recuperari, cu TDA4601, cu minim 3 tensiuni ;U1= o suta si ceva de volti( se poate regla dupa nevoi)U2= 24v ptr sunetU3= 12v tensiune startsi sigur nu o sa mai ai necazuri.totul este sa vrea si clientul ,caci pretul reparatiei creste .SUCCES!

Link to comment
Share on other sites

Rezolvarea defectului a constat in urmatorele :am curatat sasiul cu solvent si am observat in zona trafului de linii contacte imperfecte in special la pin 11 spre cele doua diode 1n4148 care aduc impulsurile negative in baza bu 807,am refacut toate contactele inclusiv la bc-urile din baza . In final am gasit un bu 806 tot din recuperari pe care pentru mai multa siguranta l-am montat pe radiator cu izolator si vaselina siliconica prins cu o clema de fixare dupa ce l-am tinut in proba cateva ore fara radiator asa cum a fost montat din fabrica . diagonala tk. era de 37 cm . Multumesc pentru raspunsuri , cu o nota in plus pentru pragmatismul lui Codrin .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines