Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
ari_panterra

antena cu mercur

Recommended Posts

am auzit in copilarie despre antena cu mercur,am si realizat una(o mina de pix umpluta cu mercur iar la capete doua suruburi infiletate,pe post de capace),dar care nu a dat nici un rezultat la receptionarea posturilor fm.este adevarat acest mit,stie cineva ceva despre acest''metal''si propietatile sale electrice?oare este doar un mit?astept pareri,experiente,orice! :nas:

Link to comment
Share on other sites

Guest anonim1003

Mercurul folosit trebuie neaparat descantat altfel nu merge :sparge:

da,luat de la 10 vrajitoare care cer minim 150 euro pe sedinta de descantec. :ras: Acu vbind serios,decat sa va expuneti unui risc ridicat de toxicitate,mai bine va realizati o antena din cupru sau aluminiu.
Link to comment
Share on other sites

Antena cu mercur e o prostie, chiar daca ar functiona tot nu ar merita pentru ca mercurul e toxic, uite de ce nu e bine sa te joci cu asa ceva:

 

"Studiile recente arata ca, dupa nastere, copii vor avea un IQ scazut, deficit de atentie si memorare si probleme in vorbire. S-au inregistrat si efecte teratogene in cazul copiilor nascuti de femei expuse la vapori de mercur.

 

La adulti, metilmercurul cauzeaza afectiuni cardiovasculare si boli autoimune.

 

In general, intoxicatia apare in urma absorbtiei prin piele sau prin inhalarea vaporilor. Cea mai ridicata toxicitate o au compusii organici (metilmercurul si dimetilmercurul) care pot cauza intoxicatii acute sau cronice.

 

Mercurul afecteaza sistemul nervos central, sistemul endocrin, rinichii, gingiile si dintii. Prin expunerea prelungita la vapori de mercur, cauzeaza distrugeri la niveul sistemului nervos si in final moartea."

Articolul complet aici:

http://www.medicalstudent.ro/biochimie/ ... ercur.html

 

Alta sursa:

http://www.sfatulmedicului.ro/index_med ... _8036.html

Link to comment
Share on other sites

Mercurul are rezistivitate mult mai mare decat multe metale uzuale, inclusiv cuprul, asa ca antena nu o sa fie mai buna:

http://en.wikipedia.org/wiki/Resistivity

 

OT - In copilarie m-am jucat cu mercurul dintr-un termometru - e foarte periculos fiindca sare unde nu te astepti si nu il poti recupera, dupa care poate genera vapori multa vreme. Daca ajunge pe piele se curata greu, pielea devine argintie din cauza micropicaturilor ce raman in cutele pielii si poate fi absorbit.

Link to comment
Share on other sites

Mercurul se neutralizeaza, sa spunem asa, cu sulf. Se arunca peste bilutele de mercur cu sulf sub forma de pulbere, apoi cu un carton se apasa si se roteste pana cand cele doua substante reactioneaza intre ele formand HgS, acest compus devenind un simplu praf pe care apoi se ia cu forasul.

Link to comment
Share on other sites

De ce nu gandim in spiritul teoriei desvoltata (si verificata) cu multa truda de multegeneratii de fizicieni, ingineri, radioamatori, etc.?La receptie campul electromagnetic induce in antena o tensiune. Ma intreb ce proprietatismechere poate avea mercurul in privinta nivelului acestei tensiuni. Analizand ecuatia(iile) caredescrie tensiunea ce apare la bornele antenei de receptie se constata o dependentaaproape nula fata de metalul din care este confectionata antena. La frecvente joase (1-2 MHz) nueste nicio diferenta intre cupru, argint, mercur, bronz sau sarma de balot...In HF diferenta esteabia perceptibila, doar in domeniul UKW cuprul argintat este necesar insa nu la modul absolut.Chiar si in SIF (2,4 GHz) amatorii folosesc cupru ordinar (vezi antenele wireless home-made).

Link to comment
Share on other sites

OFF TOPIC : Mai arata pe la TV de unii de-i prindea Politia ca faceau trafic cu mercur. Ce naiba faceau cu el ?

chiar vrei sa stii ce se face cu mercurul.Ei bine are utilizari multiple de la industria de rafinare a aurului pana la explozivi
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines