Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
KOSTYKA

cine stie????

Recommended Posts

stie cineva , cum se numeste pasta cu care se umple anumite cutii in care se introduce un montaj electronic de exemplu, iar dupa intarirea ei , acesta fiind protejat de mediul exterior, din toate punctele de vedere: mecanic, intemperii, etc. cam ce denumire are si unde s-ar putea gasi? va multumesc!!

Link to comment
Share on other sites

deci ,eu vreau sa protejez un montaj electronic de toate expunerile daunatoare(umiditate in principal) si acesta as dori sa il introduc intr-o cutie de PVC apoi sa torn asupra lui o masa anume (de exemplu : rasina epoxidica), mentionez ca montajul nu disipa nici un grad de caldura , ci trebuie sa fie protejat de caldura (90'C),umiditate,etc.... stie cineva de unde pot cumpara online aceasta rasina ? cam cat ajunge?

Link to comment
Share on other sites

Sau bison epoxy, il gasesti prin magazine gen carrefour, bricostore, e sub forma a 2 serigi lipite intre ele cu un piston comun. Amesteci ambele componente bine si il torni acolo, cand se usuca se face ca sticla.Dar cred ca in cazul tau poti folosi foarte bine silicon, care izoleaza mai bine din punct de vedere termic

Link to comment
Share on other sites

Cea mai utilizata substanta e nestrapol.(rasina poliesterica) http://www.industrial-coatings.eu/ro/nestrapol-450-66 Se foloseste pentru ca e mult mai ieftina decit rasinile epoxidice. Rasinile epoxidice sunt mult mai bune dar mult mai scumpe.

Atit nestrapol cit si rasini epoxidice se fabrica in Romania la Policolor de exemplu. Daca cumperi de acolo, (la cutie de 20Kg parca) vezi sa te interesezi daca au setul complet (adica si intaritorul) Eu era sa cumpar o cutie de 20Kg fara sa stiu ca intaritorul nu e inclus in kit (ce timpenie, fara intaritor nu ai cum folosi rasina)

Rasini epoxidice gasesti si la TME, in borcane mai mici. (1KG parca) Ei livreaza kitul complet. Rasini poliesterice nu mai tin minte daca gasesti la TME dar cauta tu la "chimicale"

Si epoxidice gen Bison sunt foarte bune dar sunt foarte scumpe daca ai de turnat cantitati mai mari. Superglue nu e bun la turnari. De fapt nu e bun la nimic.

Siliconul (tot de la TME) nu e coroziv dar e scump si rezulta o masa de cauciuc foarte elastic. Nu e bun in toate aplicatiile din punct de vedere mecanic. De asemenea e permeabil la anumite substante, unele corozive.

Siliconul la care ma refer seamana dupa intarire cu siliconul care-l cumperi in tuburi dar se prepera prin amestecarea a 2 componente si initial e suficient de lichid incit sa-l poti turna.

 

Referitor la nestrapol si epoxi, si ele initial pot fi turnate cu usurinta. Dupa intarire, apar ca o masa sticloasa, dura. Epoxi e mult mai dur. Nestrapolul e mai casant, mai usor de spart si de remarcat, isi micsoreaza putin (da' putin) volumul prin intarire. Acest fapt (si nu numai) il face sa nu fie bun pentru lipituri spre deosebire de epoxi.

 

Electropasta e de fapt o rasina epoxidica in care au fost adaugate pulberi din materiale dure. (la fel si Poxipolul)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines