Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest andreic

MTX 838 vhf - recuperare dupa eroare.

Recommended Posts

Guest andreic

Am un MTX 838 de vhf, programat in 2m, functiona ok. Am interfata 4008 standard care functioneaza ok, am mai modificat niste frecvente in ea totul ok. Dar m-a mancat undeva sa incerc sa scriu niste valori in zona de alignment mai exact la squelch atenuation per zona de frecventa intrucat mi se parea ca e usor cam sus squelch-ul. Am scris o valoare, am dat program (se pare ca scris individual in zona aia nu per bloc), la a doua valoare a dat eroare. Din momentul ala la pornire apare beep de eroare (mai gros) si nu mai opereaza iar la citirea codeplugului din ea la final nu-l valizeaza zica ca e o problema cu el si ca sa F2 ca sa continui. L-am salvat comparat cu cel bun e putin mai scurt cu vreo 100 bytes aprox, ii vad frecvente setari tot dar se pare nu mai are checksum-ul corect si nu il mai executa. Am tras concluzia ca a dat eroare la scriere cand am vrut sa salvez valoarea a doua si acum nu mai corespunde checksum-ul. La scriere completa si citire in general interfata niciodata nu a dat eroare insa se pare la valori individuale in alignment e cu smen, chiar si la operare normala de modificari dadea/cerea cateodata un retry dupa care mergea pana la capat corect... pana la treaba asta.Problema este cum pot face sa o recuperez in conditiile in care am codeplug-ul bun anterior si valid insa nu imi da voie sa-l scriu in statie afisand codeplug contains functions not found in radio, F2 bla bla. E clar ca aplicatia e devina ca simte ca ceva e in neregula in statie si nu vrea sa scrie informatia mea care e corecta, eu as vrea s-o conving cumva sa primeasca fortat codeplugul pt ca stiu sigur ca e bun si e valid si oricum nu mai am ce pierde ca in momentul asta nu mai merge. Ce metode sau "secrete" exista care sa-mi permite sa trec peste mesajul aparent de incompatibilitate ?

Link to comment
Share on other sites

Salut,d-le Andrei-Ce spuneti dvs.acolo mai sus e cam stufos,dar daca am inteles bine ati scris o valoare gresita in programul(softul)statie radio,va da eroare la resoftare,dar spuneti ca aveti si codeplugul bun(initial).Normal ar fi ca la rescriere cu codeplugul bun(initial-nemodificat)statia sa mearga,daca nu aveti doua metode:ori rescrieti softul(acolo unde ati modificat datele)avand cunostiinte de programare in Hexworkshop sau oricare editor hex;-sau o duceti la firma.p.s.-exista un program special(tuner radio)dar va trebuie cunostinte de specialitate si aparatura de laborator,de aceea e mai bine la firma.

Link to comment
Share on other sites

Guest aitzgergh

Andrei, ceea ce ai patit se numeste "toolproofing". Fabricantul a implementat o protectie la utilizarea de software "inadecvat" (a se citi: "Piratat") la programarea statiilor.Statia poate fi citita cu orice versiune de software, dar scrierea se efectueaza doar cu software de la o anume versiune in sus.Remediul este unul singur (in contextul in care nu ti-ai luat masuri de preevedere), anume, reprogramarea cu un fisier s-record curat al modelului respectiv. Programarea se face cu versiunea LAB a RSS-ului.S-record este o "imagine" a memoriei statiei (pe scurt), reprodusa bit cu bit, impreuna cu locati de memorie resepctiva.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines