Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de cepuit


Guest b_codrin

Recommended Posts

Guest b_codrin

Am la fabrica o masina de facut cepuri la piese din lemn. Modelul este Helma RP 100 PD. Problema este ca a fost modificata si i s-au anulat niste functii. Daca este cineva in domeniul lemnariei si are prin sectie o masina nemodificata poate ma ajuta cu o schema. Multumesc mult.

Link to comment
  • 8 months later...
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply
Guest b_codrin

Am luat legatura cu fabricantul masinii si mi-a trimis urmatoarele scheme. Ar putea cineva sa-mi scoata un necesar de piese din ele?. Multumesc mult.

Link to comment

M-am uitat putin peste schema postata de tine, tu ai nevoie de mai multe detalii ca sa poti pune masina in functiune...- in schema ai multi limitatori de cursa 3,5,6,8, etc... tu trebuie sa stii amplasarea exacta a fiecaruia (ex. limitator 3-> capat cursa masa mobila)daca nu stii amplasarea lor n-ai rezolvat mare lucru.-daca utilajul a fost modificat, poate au fost schimabte si motoarele, trebuie sa vezi ce fel de motoare ai si cum se face pornirea lor.Daca nu esti de specialitate, iti recomand sa apelezi la o firma, intergrator de sistem sau ceva de genu...pentru ca utilajele astea is destul de complicate. Mai ales daca ai si actionare cu aer comprimat la avans.P.s. Am si eu la lucru o masina de cepuit veche, productie Italia, dar cand se strica imi ia cate o juma de zi pana gasesc defectiunea. Asta are un motor cu frana electromagnetica, daca frana nu prinde bine sau prinde prea bine, o ia utilaju razna de parca ar fi bantuit. Sa nu mai vorbim de distribuitoarele de aer comprimat!

Link to comment
Guest b_codrin

Masina a fost modificata in sensul ca poate sa faca doar cate un cep. Initial lucra in tandem - lucra alternativ 2 piese. Motoarele nu au fost schimbate. Daca mai identifici si alte piese in sistem - da-mi de veste - eu nu consc simbolurile (am facut arhitectura ) insa daca am un punct de plecare pot cauta in cataloagele de la Telemecanique si Schneider. Pentru partea pneumatica am vb la Festo.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines