Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest technocom

STK730-080

Recommended Posts

Guest technocom

Daca stie cineva de ce se supraincalzesc toate STK-urile ce se gasesc in ultima vreme la diferiti furnizori si in 2 pana la 48 de ore se distrug? Am cumparat de la 4 firme diferite 15 bucati, am montat 8 bucati in 8 televizoare diferite Orion-T20MS si toate cele 8 s-au distrus.Marcajele pe ele au fost: 67ET,P3H,9E13,B3D22.Nici o problema cu restul pieselor din circuitul de alimentare!!!Tare curios, nu? Singura mea concluzie este ca nu sunt de calitate aceste produse!Rog confirmati daca ati mai patit asa!Astept eventual un PM cu un furnizor de calitate!

Link to comment
Share on other sites

Salut, din cate-mi amintesc ai acolo o dioda zenner 7v5, parca, ( nu am schema la-ndemana ). Ei, aia trebuie schimbata chiar daca arata bine la masuratoare. In privinta calitatii STK-urilor, eu unul nu am patit niciodata sa crape. Cate am pus, au mers perfect, dar adevarul este ca se cam incingeau, dar au mers, nu mi-a venit nici un TV inapoi cu STK-ul crapat. Am uitat sa te-ntreb, le-ai pus vaselina siliconica intre ele si radiator? Daca nu, asta poate fi o cauza.Salutare!

Link to comment
Share on other sites

Te salut, technocom.Am inlocuit multe asemenea integrate dar nu am intalnit problema ta.STK-urile in general se incalzesc apreciabil in timpul functionarii indiferent ca e sursa, final audio, etc.Foarte important(din cauza asta) ca hibridul sa fie bine fixat pe radiator(strans), uns cu vazelina siliconica in prealabil(si circuitul si radiatorul).Personal fluidizez un pic vazelina siliconica cu o picatura-doua de ulei de transformator.Cu privire la sursa Orion mentionata: atentie la C504 si R505. Schimba le chiar daca masurate ti se par in regula.Nu ti-am dat sfaturi, am descris doar cum rezolvam eu defectul, ca demult n-am mai avut modelul asta pe masa.Succes!

Link to comment
Share on other sites

De cand am dat rateu cu doua STK-uri care nu au tinut nici doua zile pun surse recuperate sau UPS-uri.Si fiindca veni vorba de calitatea pieselor,cineva spunea pe forum ca nu a auzit ca TDA 3653b sa fie contra facut.Eu am cumparat de curand cateva bucati fara sa ma uit mai atent la ele.Acasa am observat sigla de pe ele.Ceva de genul AXZ ,nu-mi dau seama prea bine, in orice caz nu PHILIPS.Am pus unul intr-un Daewoo,ramine de vazut cat va tine.

Link to comment
Share on other sites

Guest technocom

Multumesc pentru raspunsuri.Problema a ramas in studiu...Cred ca voi gasi solutia pentru Orion T20MS cu STK730-080,am sa o postez mai incolo.Din pacate sunt pe piata tot mai multe componente de calitate proasta si de provenienta dubioasa ,avand in vedere pretul de achizitie mic de la furnizori, la care se poate pune la vanzare un adaos mare,- si cu toate acestea -pretul rezultat la vanzare te imbie sa le cumperi.Este bine sa ne alegem furnizorii...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines