Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest zake

transformator alimentare Hitachi

Recommended Posts

Buna ziua! am o combina Hitachi model HRD-M30, cu transformatorul de alimentare ars. Nu stiu tensiunile de iesire si nu am nici schema. Rugamintea mea este, sa-mi spuneti, de unde pot cumpara traful, sau ce tensiuni scoate.

Link to comment
Share on other sites

ars adica primarul intrerupt ; s-ar putea sa fie siguranta TERMICA din infasurarea primara sau daca are comutator 110/220v si a fost actionat din greseala; ,,in acest caz cauta schema sa vezi tensiunile pe iesire ptr. alt trafo

Link to comment
Share on other sites

am cautat schema, dar n-am gasit-o, la nimeni. Nu stiu tensiunile de iesire, ca sa pot adapta un alt transformator, iar ca sa-l rebobinez, partea de secundar, nu mai intra toata sarma. Ca sa-l duc la un atelier,... am experienta neplacuta, cu alte piese, pe care am platit si mult, si au functionat 15-20 de minute. Tot ce doresc, acum, este sa aflu tensiunile furnizate de traf. si sa adaptez altul, daca nu gasesc originalul.

Link to comment
Share on other sites

ai dreptate, Zal! Dar neatentia duce intotdeauna la prostii. Am reusit sa desfac traf-ul, sa scot bobinajul, insa pentru simplul fapt ca era lacuit,nu mi-am dat seama cum se scoate bobina primara. Am procedat exact ca la politie si am trecut la debobinare. la sfarsitul debobinarii secundarului, am aflat ca sunt.... . Ca un baiat rabdator, am inceput sa rebobinez secundarul, insa stupoare! Oricat am incercat sa asez spirele una langa alta, n-am putut sa reduc volumul si ca urmare, tolele nu pot fi puse la loc. Am incercat sa calculez tensiunile de iesire, functie de nr. de spire si sectiune, insa valorile rezultate nu mi se pareau corecte, asa ca sunt nevoit sa inlocuiesc traf-ul.

Link to comment
Share on other sites

Salut.indentifica cate iesiri are traful 1,2 3 ce tip de punte redresoare are sau didele in functie de iesirile trafului sunt si condensatorii de filtrare sau CI dupa caz,ex 2 iesiri masa plus 1 iesire ?? v a doua iesire ?? v cond pe prima iesire sunt pe 16 v aunci sursa nu scoate mai mult de 12 v,a doua puntea sau ci ce tip sunt ele iti spun ce valoare scoate sursa la fel cod de filtraj daca este de 35 v atunci garantat iesirea este sub 25 v.piesele din sursa iti spune ce tensiuni scote.

Link to comment
Share on other sites

Hai s? facem ?i altfel: zi ce sec?iune are miezul ?i cîte spire ai num?rat în primar ?i secundar.

multumesc, Zal! am rezolvat problema. Daca intereseaza pe cineva datele transformatorului, le pot posta.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines