Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv philips 21pt1557/01


Guest goe
 Share

Recommended Posts

Salut,am un tv philips model 21pt1557/01 cu procesor tda9552h si memorie chn 24c16w6 care de curand i sa defectat sursa.Am reparat sursa dar problema la care m-am blocat este ca nu mai are sonor ,programele in banda uhf se vad in purici,titrarea la un film nu se vede intreaga imaginea fiind alungita iar in av se intrerupe imaginea din 3 in 3 secunde,am inlocuit memoria cu o alta de la un sasiu asemanator dar nici o schimbare nu sa produs Va rog daca aveti placere sa-mi dati un sfat in aceasta situatie eventual cum fac sa intru in meniul servis si daca tot reusesc sa intru cam ce valori ar trebui sa modific in acest meniu.Va multumesc anticipat si spor in cea ce faceti,santeti minunati sa va dea Dumnezeu multa sanatate

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Am parcurs etapa de a intra in meniul servis cu codul care lam primit "062596+meniu si a aparut pe ecran urmatoarele:LO1ET5 2.1 ,ERR 6 10 5 11 4 ,SDM ,nimic alceva dupa care lam oprit si am introdus din nou acel cod pentru menu servis si a aparut o alta eroare de genul:ERR 40000 .Mam tot uitat dupa seria sasiu dar mare lucru nu am gasit, tot ce srie pe etichetele de pe sasiu este:2149A2052S ,21B2-PLL-M1W-1P-1SFH-L1 SM HJ104 NU STIU CARE ESTE DIN ACESTEA SERIA DE SASIU ,OARE TREBUI SA RESCRIU MEMORIA

Link to comment
Share on other sites

Salut, sfatul care ti-l dau este sa iei o memorie goala, s-o inscrii cu dumpul respectiv ( pe aia originala s-o pastrezi, deci sa nu-i stergi continutul sau eventual o salvezi in calculator ). Dupa ce i-ai scris memoria noua, o pui in tv, intri in Menu Service si la cele 8 optiuni ii scrii valorile care-s pe eticheta tubului. vezi ca mai jos iti trimit un dump bun probat de mine si un document cu diagrama si cele 8 optiuni ale menu-ului service.Dupa ce ai facut aceste operatiuni, tv-ul trebuie sa mearga perfect. Am patit si eu asa ceva si dupa ce i-am facut aceste operatiuni, a mers din prima.Succes!

Link to comment
Share on other sites

Am parcurs etapa de a intra in meniul servis cu codul care lam primit "062596+meniu si a aparut pe ecran urmatoarele:LO1ET5 2.1

SERVICE MODE >> 062596 + osd .Optiunile sunt prezentate si pe o eticheta lipita pe TK .

Daca ai fi aplicat corect metoda de mai sus , reuseai sa faci si reglajele .Tasta OSD (sau status , sau info) este reprezentata printr-un patrat cu un "+" in interior pe telecomanda . 062596+OSD = align. mode (adica reglaje) , iar tu ai intrat in '' DEF.mode'', unde sunt contorizate niste erori .
Link to comment
Share on other sites

Deja am sters memoria originala si iam rescriso din nou televizorul merge perfect cu mici excepti si anume imaginea este putin alungita si nu se veda decat primul rand din subtitrarea unui film si am incercat sa intru in menu servis tot prin varianta o62596+menu dupa care am apasat urmatoarele taste de pe panoul frontal al televizorului tasta volum+ dupa care am apasat tasta program- si am reusit sa intru in meniul servis.Problema este alta de data aceasta si anume ca dupa ce am umblat in sectiunea geometri si am reusit sa pun la punct problema cu dimensiunile imagini nu am stiut cu ce combinatie de taste sa mai ies din meniul servis si am oprit televizorul dar ce sa vezi ca televizorul sia revenit la vechile vici si am ajuns de unde am pleca adica are acelasi defect ca cel expus mai sus.Cred ca am procedat gresit prin metoda de a iesi din menu servis si am dat peste cap memoria Am sa incerc si varianta ta dar imi este teama ca daca nu aflu cu ce tasta se iese din meniul servis se intampla acelasi lucru.Maine merg la baiatul care mia rescris memoria sa vad cum il conving sa mio rescrie din nou.Te rog sa-mi spui cum ies dim meniul servis, sincer mia dat de capul rabdari acest televizor .Merci pentru ajutoru acordat

Link to comment
Share on other sites

1-Este gresit cu menu si taste tv.pentru ca se poate sterge memoria , lucru constatat si de tine . 2-Este gresit sa reprogramezi aceeasi memorie - daca s-a defectat odata, se poate repeta . 3-Intrarea in service cu tasta OSD este corecta , trebuie numai sa notezi valoarea parametrului pe care doresti sa il reglezi (in cazul ca va fi nevoie sa revii la setarile originale). 4-Reglajele = cu cele 4 taste UP , DOWN , (-) , (+).memorarea cu TASTA ST.BY .

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Guest ionutt daniel

Va multumesc mult de tot pentru documentele postate. Cu ajutorul lor am reusit sa fac sa functioneze, insa nu in totalitate. Problema televizorului meu (un Philips cu radio inclus, diagonala 55) este mai ales la pornire cand se intrerupe si porneste singur de multe ori, dar dupa ceva vreme se stabilizeaza. In momentul intreruperilor se aude un zgomot asemanator cu un releu, iar aseara in acel moment nu a mai mers decat cu un ecran negru , fara nimic altceva. Dupa ce am configurat ca mai sus meniul service am reusit sa-l fac sa mearga, insa nu cu toate functiile avute: nu mai merge sa il comut pe functia radio, sunetul functioneaza decat pe difuzorul din dreapta, nu mai merge sa maresc si micsorez imaginea. Daca are cineva configuratia meniului service pentru modelul asta, v-as fi recunoscator. Pe spatele tv-ului scrie model 21pt1967/58 UVSH S L01.2E AA fabricat in Polonia.

Link to comment
Share on other sites

Guest ionutt daniel

Va rog din suflet pentru cei ce aveti diagrama de la meniul Service pt 21PT1967/58 L01.2 E AA.Raman dator muuulte beri. Multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

Guest ionutt daniel

La mine nu apare niciun atasament . Gata. Acum apare. Multumesc! Acum descarc si incerc.Ufff. Pai cum sa fac conectarea cu televizorul pt ca nu am interfata necesara si nici nu ma pricep asa de bine... Ma gandeam ca are cineva doar diagrama meniului service, asa cum e mai sus special pt modelul asta ca sa o pot trece manual. In rest vad ca acum nu se mai intrerupe si nu mai apare nicio eroare. Daca nu aveti il pot folosi perfect pe functia TV.

Link to comment
Share on other sites

La mine nu apare niciun atasament . Gata. Acum apare. Multumesc! Acum descarc si incerc.Ufff. Pai cum sa fac conectarea cu televizorul pt ca nu am interfata necesara si nici nu ma pricep asa de bine... Ma gandeam ca are cineva doar diagrama meniului service, asa cum e mai sus special pt modelul asta ca sa o pot trece manual. In rest vad ca acum nu se mai intrerupe si nu mai apare nicio eroare. Daca nu aveti il pot folosi perfect pe functia TV.

Salut, am primit si MP, dar din pacate alta diagrama nu am la alt Philips decat la modelul de mai sus care ti-am trimis-o.Nu am avut ocazia sa copii diagramele si la alte modele de philips.Deci, asta obicei il am sa copii diagrama menu-ului service cand prind cate un tv. mai ciudat.Mai revin cu o idee: vezi ca in general TV-urile Philips au notate cele sapte optiuni principale pe eticheta de pe tub. Intra in menu service si vezi daca corespund cele sapte optiuni cu valorile de pe eticheta. Daca nu corespund, regleaza-le manual. Vezi ca in cele mai multe cazuri, la acest sasiu se deregleaza cele sapte optiuni ca nebunele. Cu rescrierea memoriei externe nu rezolvi nimic. Aceste sapte optiuni se afla in memoria interna a microprocesorului si se regleaza intrand in service mode cu ajutorul telecomenzii. Am patit-o de atatea ori. I-am rescris memoria externa pe programator ( 24Cxx ) si cand am montat-o m-am trezit cu niste bazaconii de defecte sa inlemnesc, nu alta. Am rezolvat problema intrand in menu service si regland cele sapte optiuni cu valorile scrise pe eticheta. Succes.
Link to comment
Share on other sites

Guest ionutt daniel

Multumesc din suflet. Maine desfac carcasa si copiez optiunile. Daca prinzi un astfel de model te rog sa copiezi diagrama. Acum functioneaza, nu apar erori, dar nu stiu daca ii poate cauza setarile astea la ceva. Raman dator!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines