roby_m Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Cat ar trebui sa fie gaura respectiva la un tor? Link to comment
csl1131 Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Transformator - distanta dintre tolele infasurate Cat ar trebui sa fie gaura respectiva la un tor? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: ce gaura la un tor????ce tole infasurate???infasurate cu ce??? cu patura?? :lol: ce vrei sa zici..ca nu inteleg nik, din ce ai zis...???? :?: :?: :?: :?: :?: Link to comment
roby_m Posted April 13, 2005 Author Share Posted April 13, 2005 Pai torul poate avea o singura gaura, cea care reprezinta centrul tolelor. Si faceam referire la diametrul ei, in urma bobinarii. Link to comment
Guest geopalade Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Are dreptate omu. Un tor facut din otel electrotehnic se conf din tabla silicioasa infasurata pe o bara cilindrica a carei diametru genereaza diametrul interior al torului. In principiu Dint, Dext si latimea torului respecta niste rapoarte dar din pacate nu le stiu. Ar fi indicat sa te inspiri dupa un tor gata facut de fabrica si sa faci si tu la fel. Link to comment
roby_m Posted April 13, 2005 Author Share Posted April 13, 2005 Nu la asta m-am referit, ci la ce distanta sa ramana libera acolo , in gaura - nu stiu cum sa-i mai zic ca s intelegeti-, dupa ce dau eu cu sarma. Link to comment
Guest geopalade Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Nu cred ca are importanta, cred ca poate fi oricit, am vazut de toate felurile fara sa respecte o anume proportie. Link to comment
roby_m Posted April 13, 2005 Author Share Posted April 13, 2005 La mine ar fi cam de 1 cm diametru. Link to comment
Guest geopalade Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Raportat la cit? (vizavi de Dext sau Dint) Link to comment
roby_m Posted April 13, 2005 Author Share Posted April 13, 2005 Traful meu are 350VA. E mare, are multa sarma in sec si diametrul ramas in miljocul lui e mic - de el vb. Link to comment
Guest geopalade Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Cred ca merge si asa, cel mult tot ce risti e sa nu se poata face racirea si atunci sa fii nevoit sa reduci curentul absorbit de sarcina pina la o incalzire acceptabila a tr. Link to comment
Recommended Posts