Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema internet connection sharing / LAN

Guest FBall

Recommended Posts

Buna ziua!De curand am in camera un al doilea calculator si am vrut sa fac intre cele doua un mic lan cu internet sharing. Toate bune: le am conectat printr un cablu UTP pe invers fara switch le am dat IP uri de retea (192.169.0.1 respectiv 192.169.0.2) si pe conexia de internet prin modem USB am dat Internet Connection Sharing din proprietati. LAN ul merge, dar internetul nu merge si am facut alteceva: am lasat share ul de pe conexia de internet si la calculatorul 2 i am dat Obtain IP Automatic/ Obtain DNS Automatic si merge internetul pe amandoua, dar nu merge LAN ul X(.Cum fac sa le aiba si LAN si internet deodata?

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dragostalpau

1

• kappy

1

• MifTy

1

bagi manual toate setarile de retea in calulatorul care nu are modemul USB, DNS-ul fiind cel mai important in acest caaz .... il afli dupa ce dai conexiunea pe automat

Am incercat cum ai zis mai sus si tot nu vede LAN ul. Mai nou nu mai merge nici Internet Sharing.Mi se pare foarte ciudat si ilogic... Cred ca voi lasa doar share ul la internet pe ambele calculatoare fara LAN.

sincer... ia naibii un router, mai ales dac? e?ti abonat rds sau upc, c? nu mai cost? astea demult o mân? ?i-un picior!!!te cost? circa 100 de lei un router decent, ?i dac? cite?ti atent manualul ÎNAINTE s? te apuci de set?ri, nu are nici un motiv s? nu mearg?!!!ICS a fost dintotdeauna SF la configur?ri... ?i oricum, windows NU este un sistem de operare care "s? ?tie înc? din leag?n ce e aia o re?ea"!!!dac? e?ti la romtelecom... poate ai "noroc de ?ans?" s? schimbi modemul ?la pe usb cu unul cu ie?ire ethernet...

Am internetul prin romtelecom deci routerul sare din imagine, cat despre configurarea lor fara router cu lan si internet stiu ca merge. Eu inca nu am gasit solutia...

• 2 weeks later...