Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Ivory

Sica

Recommended Posts

Pot sa mai fac ceva cu acest televizor Ivory diag 64 care are urmatorul defect , cand sunt imagini pe fundal albastru sau albe deschise acestea (culoarea albastru) se suprapune peste imagini cc 2-5 cm ca in foto atasat

Posted Image

Posted Image

In reste vede foarte bine , contrast , claritate de aceia nu m-as indura de el.

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Salut, fa intai ce a zis domnul Tomita si domnul Bogdan546, daca nu, mai este si metoda intrarii in menu service si sa incerci sa mai reduci sau sa cresti nivelul la cele trei culori primare ( vezi ca-i posibil sa-ti apara conturul altei culori ), retii intai valorile initiale ( pana sa umbli la acestea ), daca nu vrea nici din screen, nici din service dai reglajele cum au fost, inseamna ca-i tubul cinescop nasol. Domnul Tomita a gresit ( din graba ), in loc sa zica FINALUL DE ALBASTRU, a zis FINALUL LINII, dar ma rog toti gresim cand ne grabim.

Daca-i micsorez contrastul se reduce distorsiunea insa nu se mai vede bine , daca reduc albastru , nu mai am alb ...maine o sa verific refac lipiturile o sa schimb C filtraj pe 190 o sa incerc sa-i maresc un pic U alimentare video la 195 V defectiunea a aparut o data si nu "in timp" in meniul service nu se modifica nimic dar chiar nimic pe acolo , poate nu stiu eu! , intru pe telecomanda cu combinatia Meniu> 6438> meniu service , si sunt in arhiva optiunile , care in afara de sunet si ceva nesemnificativ pe video , lvel signal sau contrast nu prea au efect , , daca modific parametrii RGB se obtine o imagine de toata jena , cu reglajele acestea am cat de cat imagine buna , si foarte buna singura exceptie fiind culoarea albastru care se suprapune peste imagini in cazul cadrelor foarte luminoase sau cu albastru in ele , mentionez ca nu apar zgomote pe audioMeniu service - scuze de calitate da sunt facute de aproape cu un telefon.

• 1 month later...

Saluut

ce sa spun cred ca am albit la par degeaba...aseara am inchis celebrul televizor Ivory , si astazi...minune ...functioneaza perfect , adica imagine mai buna decat atunci cand era nou, albastrul acela a disparut!!!ce sa spun merge super bine...cum so' intamplat habarn' nu am si nu-mi pot explica logic...am dat tarela volum i-am dat si vreo 5 pumni sa vad ce face insa se "mentine" ...scum Doamne ajuta ca ma scuteste de vreo 15 mil ca sa-mi iau altul...cel putin ptr o perioada

Posted Image

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines