Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV NOKIA alimentare


Recommended Posts

Salut,Am un TV NOKIA 5124 VT EE sasiu mono plus, care are tendinta de a porni dar dupa primele 2 secunde se opreste. Am masurat tensiunile pe CI TEA 2164G si la pinul 3 este de 6,4V de unde rezulta ca circuitul este in starea "overvoltage protection". In aceasta stare toate celelalte tensiuni sunt aproape nule. Am injectat tensiunile de start dintr-o sursa externa 5V, 8V si am vizualizat cateva forme de semnal si tensiuni. Nu cred ca circuitele master STV5180 si slave TEA2164 sunt defecte. Suspectez procesorul de comenzi STV6377NMP03R01 deoarece alimentat extern cu 5V stab. are osc. 8Mhz functional, led-ul nu se aprinde, iar atunci cand ar trebui sa primeasca comenzi de la telecomanda formele de semnal de pe terminalele lui nu se modifica. SDA si SCL fara modificari la 4,94V si probabil comanda STV5180 este nula si de aici nefunctionarea sursei. Nu stiu daca concluzia mea este corecta. Va multumesc si astept idei noi.

Link to comment
  • Replies 29
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Salut Robert ! Am masurat BUH315D pare in regula, nu am acelasi tip dar l-am inlocuit cu BU2508DF. Acelasi simptom overload. Nu vad cum as putea sa masor ceva consumuri in BH atata timp cat nu-l pot alimenta. La rece am masurat C, D, R sunt in regula. Precizez ca atunci cand functioneaza sursa(fara Q final linii) led-ul nu este aprins.

Link to comment
Guest d_dan85

salutinseriaza cu traful de linii o rezistenta de 100 ohm/16w si vezi ce cadere de tensiune ai pe rezistenta , daca este defect o sa ai o cadere de tensiune de 60-80v

Link to comment
Guest cornellito

Daca ai pus un bec si se aprinde iar tensiunea nu este corecta pe bec si nu ai nici semnal pe driverul linii(colector), atunci sigur ai problema cu microprocesorul sau in acea zona.Daca defectul a-r fi in sarcina finalului linii atunci totul a-r fi in regula in partea de comanda(tensiuni+semnale).In orice caz schimba electrolitici din sursa.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines