Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor modificare program generator

Guest sorell13

Recommended Posts

Guest sorell13

Bunaziua!Am o rugaminte pentru oricine are timp sa ma ajute la modificarea unui program de generare frecventa si pwm variabile.Link: http://serbanioan.xhost.ro/Frecventemtru.htm

Am discutat cu autorul in vederea posibilitatii de a modifica frecventa limita inferioara care este 1220hz spre 1 hz,iar limitele de variatie ale factorului de umplere sa ramana aceleasi (0-100%).(Adaug faptul ca nu am nevoie ca limita superioara a frecventei sa fie mai mare de 100khz desi generatorul poate furniza orice frecventa pana la 200 khz.)Mi-a raspuns prin urmatorul mesaj:

"Generatorul de semnal se bazeaza pe modulul CCP1 in regim PWM. Practic se genereaza un semnal PWM cu un anumit factor de umplere. Perioada PWM este data de relatia:

PWM period= (PR2+1)*4*Tosc*(prescale value),

iar valoarea minima a frecventei pentru PR2=255, Tosc=1/20MHz, prescale=16, este undeva in jurul valorii de 1220Hz. Cu aceasta metoda nu se pot obtine frecvente mai joase, doar daca se micsoreaza Tosc.

Se poate genera semnalul si soft, printr-o rutina, si in acest caz se pot obtine frecvente mai joase."

Din pacate nu ma pricep sa-l modific ,dar am nevoie urgent de o solutie mai concreta,eventual contra-cost.

PS: mailul meu este [email protected]

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic