vasile eugen Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 am achizitionat un lcd 16230 si l-am atasat la un attiny2313, dar nu imi arata nimic doar prima linie imi sta aprinsa,programul acre am vrut sa-l pun l-am simulat in bascom si arata ca este bine, nu mia dat nici eroare la compilare.Este posibil sa fiu gresit ceva ca incepator!!!!!!!!acesta este programul care l-am incercat:$regfile = "attiny2313.dat"$crystal = 4000000Config Lcdpin = PinConfig Lcdpin = Pin , Db4 = Portd.2 , Db5 = Portd.3 , Db6 = Portd.4 , Db7 = Portd.5 , Rs = Portd.0 , E = Portd.1Dim A As ByteConfig Lcd = 16 * 2ClsLcd "helo "Wait 1For A = 1 To 10Shiftlcd RightWait 1NextFor A = 1 To 10Shiftlcd LeftWait 1NextLocate 2 , 1Lcd "*"Wait 1Home UpperLcd "replaced"Wait 1 Cursor On Blink Wait 1 Display Off Wait 1 Display On Link to comment Share on other sites More sharing options...
danzup Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Asta nu mai trebuie :Config Lcdpin = PinLasa numai a doua linie care are totul in ea .Ai pus pinul de contrast la masa ?LCD-ul e ok conectat adica asa :Db4 = Portd.2 , Db5 = Portd.3 , Db6 = Portd.4 , Db7 = Portd.5 , Rs = Portd.0 , E = Portd.1 ?pinul WR l-ai pus la masa ?Programul e perfect .Ai o problema de conectare .De obicei face asa un LCD cand ai schimbat intre ele 2 fire sau mai multe fire catre D4...D7 de la LCD.Fara nici o legatura cu problema ta sper ca ai pus un End la sfarsitul programului . Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasile eugen Posted February 8, 2009 Author Share Posted February 8, 2009 pinunul "r/w" nu l-am pus la masa,"E" este conectat la portd.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.