cristinel_bm Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 Am o problema pe care nu pot sa o explic si nu stiu cum sa o remediez, si anume: am un secundar de traf ce da 200V, pun pe el o punte redresoare....de putere....masor tensiunea continua pe + si - al puntii redresoare...rezultat 200 V, mut aparatul pe tensiune alternativa si masor tot intre bornele + si - ... rezultat 370VNo spuneti voi care ii problema......si am masurat pentru 3 punti pe care le am....or fi arse toate 3 puntile?... Link to comment
hbi Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 puna o poza clara cu puntea conectata la traf. Link to comment
zal Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 Nu mai ai treab? cu m?suratul tens alternative dup? puntea de diode, acolo pui un condensator la 350-400V ?i vei m?sura cam 280Vcc. Puntea o verifici cu aparatul pe ''diode'' ca s? vezi jonc?iunile ?i pe cea mai mare scal? la ohmmetru (de preferat 200MOhmi) vei verifica rez invers?, care trebuie s? fie cît mai mare, de preferat s? ''sar?'' din scal?, o diod? cu cî?iva MOhmi Rinv e slab? ?i se poate str?punge în sarcin?. Link to comment
fcon Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 Dioda sau puntea de diode nu iti creste tensiunea, doar o redreseaza: din tensiune alternativa, lasa sa treaca semialternanta + sau -, functie de cum este comectata. La punte de diode + condensator electrolitic obtii valoarea tensiunii alternative aplicata x 1,4. Link to comment
cristinel_bm Posted February 6, 2009 Author Share Posted February 6, 2009 Puntile le-am masurat la pozitia dioda.....sunt bune.....dar totusi de ce este tensiunea aia alternativa dupa redresare? Link to comment
Dr.L Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 nu e tensiune alternativa,e continua,dar cum aparatul e pus pe alternativa indica eronat! Link to comment
cristinel_bm Posted February 6, 2009 Author Share Posted February 6, 2009 iti multumesc pentru explicatie Link to comment
Administratori Badman Posted February 6, 2009 Administratori Share Posted February 6, 2009 Mutat la Alimentatoare si pe viitoar fi mai atent unde postezi si ce titlu pui Link to comment
Mosu Tuti Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 Buna ziua. Domnule cristinel_bm , tensiunea mare alternativa pe care o masori provine din varfurile de comutatie care provin din schimbarea sensului pe diode. La curenti mari aceste spletere se aud in aparatele de radio AM. De obicei, firmele serioase monteaza niste cond. intre 10 si 100 nF. in paralel pe diode. Cauta niste scheme de redresoare, chiar romanesti, de pe la ap. cu punti redresoare si vei vedea ca au capacitati de stingere a varfurilor de tensiune. Ex. TV Sport. Daca vrei toata teoria iti pot trimite. Pentru inceput incearca si pune niste cond. intre ramurile puntii si si vei constata ca spleterele dispar. Mosu Tuti. Link to comment
Recommended Posts