Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

HDD-uri ciudate


cristi_74

Recommended Posts

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest marian_n

Dupa ce faci rost de Controller SCSI si cablu IDC cu 50 pini trebuie sa configurezi jumperi de pe discuri.Din A0, A1, A2 se seteaza adresa discului si din TE setezi, pentru discul care-l pui la capatul cablului, activarea rezistentelor terminale.Unele controllere trebuiesc si ele configurate ca sa functioneze.Daca mergi sa cauti prin talcioc uita-te dupa placi PCI care au pe ele un cip pe care scrie Adaptec si conector intern cu 50 pini.

Link to comment

din cate stiu eu nu sunt necesare drivere...altfel cum instalezi sistemul de operare pe hdd daca nu ai os ca sa incarce driverele...hmmmm :nas: o singura data am vazut asa ceva si erau suficient setarile hardware+bios

De fapt, cand instalezi XP-ul, are un pas in care spune "Press Fx to install third party RAID/SCSI drivers".Respectiv da, are nevoie de drivere. Cu un pic de noroc le gasesti pe net.
Link to comment

în concluzie, cristi_74, depinde doar de tine: trebuie s? faci rost de controllere ?i cabluri, apoi s? montezi minunea, ?i s? încerci o instalare de XP...e singurul mod în care vei ?ti sigur dac? merge figura sau nu, ?i în ce condi?ii!!!...dac? XP nu "?tie" de controllere, încearc? cu bsd sau un linux... de?i dac? e?ti t?mâie la astea 2, ai s? ai iar parte de probleme... :rade:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines