Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu sursa Akai CTW2004ET

Guest Dek

Recommended Posts

Sasiul este 11AK30 si am avut oproblema in sensul ca BU808 se ardea f.repede(2-3 ore).S-a remediat in sensul ca am gasit un tranzistor de calitate si problema a disparut.Am inlocuit preventiv si cond din baza tranzistorului si pe cel pe alimentare(47/160v).A functionat bine o saptamana si acum sursa in stby are un zgomot gen greiere iar tensiunea de 115v(+B) la oprire din telecomanda coboara in trepte(115-80-60-15).Am inlocuit si cond de langa optocuplor,CI sursa,etc.Nu mai am solutii!Ma poate ajuta cineva?

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Salut, vezi ca sasiul 11ak30 are niste defecte tipice in sursa. E vorba de condensatorul C827 de 4700 microfarazi / 16 volti din secundara ( cel care filtreaza tensiunea redresata de dioda D803 ), sau verifica tot circuitul de standby, sau vezi ca mai ai rezistenta R817 de 99 Kiloohmi care la fel in dese cazuri se devalorizeaza, iarasi C810 din partea primara a sursei ( filtrajul de pe pinul 6 al circuitului integrat MC44608P ). Piesele care ti le-am enumerat sa le inlocuiesti, sa nu te bazezi pe masuratoarea lor, in schimb foarte mare atentie, rezistenta R817 de 99 Kiloohmi este de precizie, orice mica abatere a valorii sale, duce la functionarea incorecta a sursei de alimentare.

Multumesc f.mult ptr sfat dl.Robeert,cond C810(33/50v)l-am inlocuit,rez.817 am scapat-o din vedere.Acum ma apuc de tv.ptr ca am fost plecat(un examen)si nu am stat de el.Intre timp fiind la Ploiesti am cumparat si un tiristor MCR22-8 gandidu-ma ca acolo e beleaua..Promit ca revin si comunic unde a fost problema.Inca o data va multumesc ptr.ajutor si schema.Cu respect,Dek!

De acord cu dvs si mie mi se pare ciudar ptr ca masurat pare OK dar l-am pus pe cel vechi si oprirea (din telecomanda)sursei in trepte a revenit!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines