Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic cu multi pini i/o


Guest MirceaI

Recommended Posts

Guest MirceaI

salutpoate sa-mi spuna cineva care este pic-ul care are peste 50 de pini de I/O care se se gaseasca si pe la noi? si daca exista pic-uri cu pini de tip open drena.multumesc

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest MirceaI

nu e importanta diferenta intre open collector si open drain. vreau sa schimb un controler intr-un casetofon auto. pentru asta am nevoie de asa multi pini de I/O. controlerul din cass e un nec care din pacate s-a dus. si nu cred ca gasesc asa ceva pe la noi. incerc si eu sa-l schimb cu un pic sa vad poate imi iasa. stiam de pagina asta de la microchip.ce nu stiam e care pic are pini de tip open drain. am impresia ca nu sunt prea multe variante. merci oricum!

Link to comment

controlerul din cass e un nec care din pacate s-a dus. si nu cred ca gasesc asa ceva pe la noi. incerc si eu sa-l schimb cu un pic sa vad poate imi iasa. stiam de pagina asta de la microchip.ce nu stiam e care pic are pini de tip open drain. am impresia ca nu sunt prea multe variante.Sunt la prima postare pe acest forum shi nu prea shtiu cum merge.La problema controlerului cu asha multi pini de i/o, eu zic ca cel mai bine este sa foloseshti un pic ordinar, 16f84 ori 16f873, ori de care ai, shi sa adaugi i/o cu buffere ttl. adica de exemplu la 16f84 ai portul b, de 8 bitzi shi ai port a de cinci, la care legi un demux sa scoata semnalele de comnada pentru buffere. Eu zic ca de buffere potzi sa foloseshti 74ls373 oro 74ls374 pentru ieshhiri, iar un 74ls244 ori 245 merge ideal de intrari. cu un pic ieftin shi cu 7-8 buffere de le recuperezi din calculatoare merge treaba.PS: este vorba despre un cas de mashina toyota? cu un uC de 42 pini? :)

Link to comment
  • 2 months later...
Guest videanuadrian

te-ai gandit sa folosesti un port parale extern? gen 8255 ! eu am facut la SEP despre 8255 asta ! cica e chiar portu care se foloseste in PC! dc nu ma insel cred ca are 3 porturi a 8 pini fiecare !

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines