Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comparatie intre AVR si PIC de ce unul sau altul?

Guest solver223791

Recommended Posts

Guest solver223791

Recent vroiam sa ma apuc sa fac un proiect de diploma cu ceva legat de-un microcontroler.La inceput am cautat informatii despre PIC-uri pt ca asa am auzit eu ca le zice la microcontrolere.Tot sapand in subiect am aflat de existenta AVR-urilor despre care momentan nu stiu prea multe Un prieten mi-a spus ca lui ii place sa lucreze mai mult cu AVR-uri deoarece nu mai trebuie sa imparta nu stiu ce timpi de tact la 4 ca la Pic-uri si cica ar fii mai rapide.Eu nu stiu nimic despre astea deocamdata asa ca o iau de buna.Cum timpul este foarte scurt as aprecia niste sfaturi de la oameni cu mai multa experienta in domeniu.Voi ce ati recomanda? Care se programeaza mai usor? Care au pret mai bun la aceeasi parametrii? Care se alimenteaza mai usor? Care au un programator mai usor de facut?Care se pot invata mai repede etc... As aprecia niste pareri cu argumente.

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• aghora17

1

• bogdanm

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Nici n-ai idee ce razboi ai declansat :) E plin net-ul de asemenea controverse; de fiecare data se ajunge la concluzia ca fiecare are avantajele si dezavantajele lui. Eu prefer AVR-urile, sunt mai rapide (aproximativ x MIPS la x MHz daca nu ai prea multe branch-uri, spre deosebire de PIC care merge pe la x/4 MIPS la x MHz), au o arhitectura mult mai "curata" (din nou, doar parerea mea) si sunt si mai usor de programat. Se alimenteaza la fel de usor. Cat despre invatat mai usor ... depinde experienta. Daca ai ceva experienta anteriora in assembler (de preferat pe mai multe procesorare) parerea mea e ca AVR-ul e mult mai usor de invatat, avand o arhitectura mult mai "clasica" decat PIC-ul. Daca nu, s-ar putea ca numarul redus de instructiuni de la PIC si arhitectura simplificata sa ti se para avantajoase.

Depinde cum apuci sa inveti. Eu am inceput pe cont propriu cu PIC. Am facut pe urma la scoala AVR si nu mi-a placut, in special datorita faptului ca are prea multe instructiuni in comparatie cu PIC-ul. Deci pana la urma este chestie de gust.

intr-adevar, e chestie de gust. eu am invatat intai avr si pe urma ni s-a parut mai greu digerabil picul pt ca are prea putine instructiuni. ce sa-i faci, asta e viata.