nonyhaha Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 buna ziua, o intrebare destu de simpla, cautand diverse pe internet, am gasit pe site-ul oficial monacur difuzorul sp-46/500pa. aici: http://www.monacor.de/typo3/index.php?i ... r=EN&typ=u . Ce ma intereseaza pe mine ar fi asa: 101db 500w rms. vreau sa stiu ce parere aveti fata de acest difuzor in comparatie cu ceva de la p.audio, cum ar fi c18-600lf sau c18-650el, care au pe la 98 db, si 600w. Link to comment
nonyhaha Posted January 23, 2009 Author Share Posted January 23, 2009 ma scuzati ca am gresit numele mai sus, am sris ceva urat in loc de monacor.acum, dupa grafice, se pare ca c18-600lf pare mult mai eficient decat monacor.... nu stiu de ce monacor da acel spl de 101db, cand, dupa grafic, gama 30-100hz(ceea ce ma intereseaza pe mine) se plimba de la 85 la 97 db spl, iar c18-600lf in aceeasi gama are 88-97 db. nu stiu cat de mare e diferenta pentru ascultator, ca pret sa zicem ca ajung tot pe acolo. ina nu stiu ce sa fac... ar mai fi varianta mag 1881 sau 1880, la care caut un grafic cu spl-ul. si nici nu stiu de unde pot lua unulsi mai adaugam un rcf RCF LF18G401 care ar fi un pic mai scump, Link to comment
baga Posted January 29, 2009 Share Posted January 29, 2009 Nu te mai lua dupa graficele date de producator pentru ca sunt irelevante sub 200Hz,fiind date de obicei in incinta inchisa mare sau panou infinit.Daca vrei grafice pentru subwoofere ia un program de simulat,pentru ca depind de marimea boxei si a tubului bassreflex.Vezi ca aia de pe poweraudio te-au pacalit cu graficul ala,pentru ca e normalizat la spl-ul difuzorului. Rcf 18g401(graficul albastru) este peste c18elf cu 1-2 db in banda 30-100hz care te intereseaza.Am vrut scriu asta si pe poweraudio si sa pun un grafic corect,dar au blocat topicul aparent fara nici un motiv. Link to comment
Administratori Badman Posted January 29, 2009 Administratori Share Posted January 29, 2009 eu nu stiu dece mai intrati pe forumul ala, aia lasa mesajele doar pe care vor ei sa le auda si cele in care userii ii pupa in fund Link to comment
Bogdi16 Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 Ceea ce spune Vasile este un trist adevar.... Parerea mea e ca daca vrei sa ceri parerea despre un difuzor si vrei sa auzi o parere corecta, aici e locul cel mai bun...defapt un pic mai sus..la Incinte acustice Link to comment
Recommended Posts