Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

monacor sp-46/500pa si gama p.audio


Recommended Posts

buna ziua,

o intrebare destu de simpla,

cautand diverse pe internet, am gasit pe site-ul oficial monacur difuzorul sp-46/500pa. aici: http://www.monacor.de/typo3/index.php?i ... r=EN&typ=u .

Ce ma intereseaza pe mine ar fi asa: 101db 500w rms.

 

vreau sa stiu ce parere aveti fata de acest difuzor in comparatie cu ceva de la p.audio, cum ar fi c18-600lf sau c18-650el, care au pe la 98 db, si 600w.

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ma scuzati ca am gresit numele mai sus, am sris ceva urat in loc de monacor.acum, dupa grafice, se pare ca c18-600lf pare mult mai eficient decat monacor.... nu stiu de ce monacor da acel spl de 101db, cand, dupa grafic, gama 30-100hz(ceea ce ma intereseaza pe mine) se plimba de la 85 la 97 db spl, iar c18-600lf in aceeasi gama are 88-97 db. nu stiu cat de mare e diferenta pentru ascultator, ca pret sa zicem ca ajung tot pe acolo. ina nu stiu ce sa fac... ar mai fi varianta mag 1881 sau 1880, la care caut un grafic cu spl-ul. si nici nu stiu de unde pot lua unulsi mai adaugam un rcf RCF LF18G401 care ar fi un pic mai scump,

Link to comment

Nu te mai lua dupa graficele date de producator pentru ca sunt irelevante sub 200Hz,fiind date de obicei in incinta inchisa mare sau panou infinit.Daca vrei grafice pentru subwoofere ia un program de simulat,pentru ca depind de marimea boxei si a tubului bassreflex.Vezi ca aia de pe poweraudio te-au pacalit cu graficul ala,pentru ca e normalizat la spl-ul difuzorului. Rcf 18g401(graficul albastru) este peste c18elf cu 1-2 db in banda 30-100hz care te intereseaza.Am vrut scriu asta si pe poweraudio si sa pun un grafic corect,dar au blocat topicul aparent fara nici un motiv.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines