macea Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Salutare!Am un CD player-Mp3 marca Sony Model CFD-S20CPla care nu-i functioneaza unitatea.Nu deplaseaza unitatea optica pe orizontala...are un suierat de mica intensitate si pace.Merge piesa 1,si dupa ce se termina trece pe 2 dar nu mai face nimic..incepe sa suiere.Am schimbat unitatea optica KSS 213C cu alta noua si la fel face.Daca ajut cu degetul(deplasez sistemul optic) merge si pe alta piesa2,3,etc,pana se termina melodia si iar se blocheaza.Ce sa fie defect?Am alimentat motorasul care face deplasarea sistemului optic cu +/- 5 volti si plimba mecanismul.Daca a mai intalnit cineva defectul cu pricina il rog sa-mi dea un sfat.Multumesc Link to comment
HORIACN Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Salutare!Am un CD player-Mp3 marca Sony Model CFD-S20CPla care nu-i functioneaza unitatea.Nu deplaseaza unitatea optica pe orizontala...are un suierat de mica intensitate si pace.Merge piesa 1,si dupa ce se termina trece pe 2 dar nu mai face nimic..incepe sa suiere.Am schimbat unitatea optica KSS 213C cu alta noua si la fel face.Daca ajut cu degetul(deplasez sistemul optic) merge si pe alta piesa2,3,etc,pana se termina melodia si iar se blocheaza.Ce sa fie defect?Am alimentat motorasul care face deplasarea sistemului optic cu +/- 5 volti si plimba mecanismul.Daca a mai intalnit cineva defectul cu pricina il rog sa-mi dea un sfat.Multumescda-i spray contact la motor care roteste cd vezi daca are uzura mare mecanica de deplasare Link to comment
sonydaniel Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Incerca sa schimbi panglica de la blocul optic la placa,spala bine conectorul de pe placa cd si daca nu merge si te descurci poti sa te apuci sa refaci lipiturile pe placa cd,apoi spalata bine cu alcool sau spirt(cu periuta de dinti).Astept rezultatele....si daca nu merge o sa ma mai gandesc la ceva posibilitati.Din experienta spun ca Sony foloseste cositor fara plumb si acesta genereaza probleme la lipiturile de pe placa la c.i. si chiar smd-urile obscure. Link to comment
macea Posted January 23, 2009 Author Share Posted January 23, 2009 Sa stii ca am sa incerc...mai ales sa refac lipiturile la integratul de comanda a motorasului care comanda optica pe orizontala..poate e subalimentat ori defect...asta cand o sa am timp...multumesc de sfaturi Link to comment
sonydaniel Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Trebuiesc facute lipituri pe toata placa, nu aleator, pt ca la prima vedere par ok dar inauntru sunt coapte (cositor fara plumb). De asemenea de la procesor pot pleca comenzi false sau care nu ajung la driver de motoras (comanda e digitala si daca procesorul nu comunica driverul nu stie ce sa faca).Nu e usor, e o treaba complexa. Si nu uita de panglica care poate si ea sa dea defectul asta. Daca nu poti reface lipiturile macar incearca sa speli placa cu alcool si periuta de dinti, lasi sa se usuce bine si faci o proba. Link to comment
simi costin Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Schimba motorul care deplaseaza ansamblul laser;daca nu ai alt motor ,incearca sa dai cu spray WD40 in zona periilor ,dupa care sa-i dai impulsuri (alimentare timp de 1-2 secunde) cu 12v in ambele sensuri.Daca nu rezista ;motorul e defect. Link to comment
sonydaniel Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 Wd 40 e pt suruburi ruginite.... Link to comment
simi costin Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 Wd 40 e pt suruburi ruginite....DA e si pt suruburi ruginite;dar printre altele e si un foarte bun spray contact! Link to comment
ROBEERT Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 salut, eu as crede ca rotitele au dintii tociti, ce parere ai? Link to comment
YO2LFF Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 Sunt de acord cu simi costin: schimba motorul ce deplaseaza unitatea, preferabil cu unul de acelasi tip (sunt ieftine, vezi magazinele on-line). Periile la motorasele astea sunt niste sarmulite de otel, care in timp "taie" colectorul. Alimentat direct el se comporta normal, dar in impulsuri (cum este comandat) poate da rateuri. In mecanismele mai vechi se foloseau motoare pas cu pas (de precizie). Link to comment
aleU Posted February 18, 2009 Share Posted February 18, 2009 este vorba de a relipi toata placabafta Link to comment
Recommended Posts