Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

va rog ajutati-ma


Guest ionelcbn

Recommended Posts

Guest ionelcbn

Buna seara!Am un prieten care s-a mutat in casa noua, pe care o incalzeste cu o centrala termica pe gaze.Problema este ca in zona are probleme cu curentul electric(interuperi dese cauzate de defectiunea retelei), iar centrala fiind cu aprindere electrica nu poate porni.Ca sa evite problema si-a luat un generator pe benzina einhell de 2KW, insa are o mica problema.Porneste generatorul, da drumul la centrala, incepe sa se aprinda ledurile de pe panoul de comanda, incep sa fuctioneze pompele care pun apa in miscare, insa cuartzul nu este capabil sa produca scanteia pentru a aprinde gazele motiv pentru care centrala se opreste.A incercat cu un generator de 3.5KW Honda si totul a mers bine.In afara de inlocuirea generatorului Einhell cu unul Honda sau cu unul mai puternic, mai exista vreo solutie?Va multumesc!

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest ionelcbn

Am conectat aragazul la generator si a functionat. Generatorul este einhell RT-PG 2500 2000W, iar centrala este junkers ceraclass 28 kw.Ma gandesc ca poate centralei ii trebuie un curent mare la pornire si sa fac un montaj prin care sa defazez curentul inaintea tensiunii.Am incercat si cu un stabilizator de tensiune dar tot nu a functionat.Va multumesc pentru raspunsuri.

Link to comment
Guest ionelcbn

Am vorbit l;a o firma si la fel mi-au recomandat un ups si am convenit cu ei sa il aduca , sa ii facem proba si daca totul e ok sa il achizitionez.Dupa ce am stabilit o zi in care sa ne intalnim, au dat inapoi zicand ca risca sa arda ups si mi-au recomandat altceva(cu o baterie de masina si alte dispozitive).Am impamantat si generatorul, am intors si stecherul, dar degeaba.Ma intreb de ce cu generatorul honda a mers?Mutumesc pentru raspunsuri.Offtopic: In cazul in care se muta topicul nu se poate instiinta autorul printr-un mail(l-am cautat de am innebunit pana l-am gasit).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines